Το ποσό των 350 χιλιάδων ευρώ αναμένεται να εισρεύσει στα ταμεία του Δήμου Γεροσκήπου από τις εισπράξεις των χρήσεων του παραλιακού μετώπου μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Περδίος: Δεν θα ενδώσει η χώρα στους tour operators

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως από τις 350000 ευρώ, οι 80 χιλιάδες αποτελούν εισπράξεις από την ενοικίαση ομπρελών και κρεβατιών. Επίσης γύρω στις 250 χιλιάδες ευρώ εισπράττει ο Δήμος  Γεροσκήπου, όπως είπε,  από την ενοικίαση τριών περιπτέρων στο παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου.

 

Επιπρόσθετα ο κ. Παυλίδης ανέφερε ότι στο παραλιακό μέτωπο η τοπική αρχή προγραμματίζει την κατασκευή ενός κυκλοφοριακού κόμβου με σκοπό τη διευκόλυνση της τροχαίας κίνησης οχημάτων και λεωφορείων που διέρχονται στην περιοχή και που είναι αυξημένη.

 

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου εξέφρασε την ικανοποίηση του από την επισκεψιμότητα των λουομένων στην παραλία της Γεροσκήπου για αυτό, όπως εξήγησε, ο Δήμος τροχιοδρομεί την εξεύρεση και άλλων χώρων στάθμευσης προς διευκόλυνση των επισκεπτών . Ήδη είπε ο Δήμος εξετάζει όπως κάποια τουρκοκυπριακά τεμάχια για να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης.

 

Ακολούθως ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε και σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή στις 8 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξεταστούν θέματα που αφορούν τον Δήμο εκ των οποίων ένα εξ αυτών είναι, όπως είπε, το παραλιακό μέτωπο.

 

Ανακοίνωσε, επίσης, πως τα εγκαίνια του παραλιακού μετώπου θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

 

Ο Δήμος Γεροσκήπου, συνέχισε ο κ. Παυλίδης, έχει συμπεριλάβει στους προϋπολογισμούς του έτους, συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να συνεχιστεί η τοποθέτηση και άλλων οικολογικών καλλιτεχνικών κατασκευών.

 

Παρατήρησε πως οι οικολογικές καλλιτεχνικές κατασκευές που έχουν τοποθετηθεί στον Δήμο του λειτουργούν πολύ καλά στα πλαίσια θεμάτων ευαισθητοποίησης ανακύκλωσης τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους.

 

Philenews/ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους