Οι γιορτινές μέρες του Πάσχα είναι μέρες χαράς, ξεγνοιασιάς, αγάπης και οι πιστοί είναι έτοιμοι να γιορτάσουν την υπέρτατη γιορτή του Χριστιανισμού, την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Η ανάσταση του Θεανθρώπου να είστε βέβαιοι ότι θα φέρει την ελπίδα στην ανθρωπότητα και το φως για ένα καλύτερο αύριο.

Ένα αύριο που ιδιαίτερα για τους τελειόφοιτους μαθητές θα είναι ανταγωνιστικό και απαιτητικό, γι’ αυτό είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο έπακρο την περίοδο αυτή για να προετοιμαστούν για τις παγκύπριες εξετάσεις ή άλλου τύπου εξετάσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται χρόνο διακοπής, ωστόσο είναι μια εξαιρετική στιγμή με μεθοδικότητα και πρόγραμμα να συνδυάσουν το τερπνών μετά του ωφελίμου.

Η γνώση είναι το όπλο σας μπροστά στα νέα δεδομένα, είναι η ασπίδα του μέλλοντός σας, συνεπώς όταν διαβάζετε κάθε μέρα και στις διακοπές σας, θα μπορέσετε να είστε πιο προετοιμασμένοι και πιο αποτελεσματικοί.

Μετά τις γιορτές, ξεκινούν αμέσως οι εξετάσεις γι’ αυτό σας καλούμε να μελετήσετε ώστε να πετύχετε τους στόχους σας στις εξετάσεις, αλλά και οι τελειόφοιτοι να πετύχουν την πολυπόθητη εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας.

Αγαπητοί μαθητές, γιορτές θα έχετε να χαρείτε πολλές, αλλά ευκαιρίες για να πετύχετε τους στόχους σας και να διαπρέψετε τόσο στις εξετάσεις όσο και στις παγκύπριες, ελάχιστες. Αξιοποιήστε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις μέρες αυτές για διάβασμα και να είστε σίγουροι ότι θα πετύχετε τους στόχους σας.

Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε όλους τους νέους να μείνουν μακριά από κροτίδες, μακριά από το έθιμο της λαμπρατζιάς, και άλλα τέτοια παρόμοια που μόνο κακό και πόνο προξενούν στις οικογένειες και θλίψη σε όλους μας.

Καλούνται λοιπόν οι νέοι μας, αυτές τις Άγιες Μέρες να νιώσουν την θρησκευτική κατάνυξη και ο Θεός θα τους φωτίσει. Γιατί μόνο εάν είμαστε κοντά στο Θεό μπορούμε να είμαστε ασφαλισμένοι, μπορούμε να πετύχουμε στους στόχους μας, στα μαθήματα και στις εξετάσεις μας αλλά και σ’ όλη την πορεία της ζωής μας.

Ο Θεός και η Εκκλησία είναι οι μόνοι που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε τη γαλήνη, την ηρεμία και την πνευματική χαρά και ειδικά τώρα με όλες αυτές τις προσευχές, τις μελωδίες, τους βυζαντινούς ήχους και ψαλμούς, την Αναστάσιμη δοξολογία να γεμίσει η καρδιά και η ψυχή όλων μας δύναμη, ελπίδα και ανακούφιση.

Με τον Θεό πάντα στις προσευχές μας και με βαθιά πίστη και προσευχή θα ζούμε σίγουρα όλοι μια πιο καλή ζωή, μια πιο επιτυχημένη επαγγελματική και εκπαιδευτική πορεία και θα χαιρόμαστε την οικογένεια μας και την πλάση γύρω μας ξανά ελεύθεροι.

Μείνετε λοιπόν, νέοι μου, κοντά στην οικογένεια και χαρείτε τη θαλπωρή και την αγάπη των δικών σας ανθρώπων. Μην τους στεναχωρήσετε και προσφέρετε δάκρυ αντί χαρά στους οικείους σας από μια ανωριμότητα, επειδή “κάποιοι σας παρέσυραν”, μην σκορπάτε τα χρήματά σας για να προμηθευτείτε κροτίδες και άλλα υλικά για αυτοσχέδια κατασκευάσματα. Σκεφτείτε ότι κάθε άναμμα του φυτιλιού μιας κροτίδας μπορεί να στοιχήσει σε κάποιον από σας την παλάμη του, δάκτυλα, εγκαύματα και στην χειρότερη μια μαυροφορεμένη μάνα, να θρηνεί τέτοιες Άγιες Μέρες, το παιδί της. Προτού ενεργήσετε αλόγιστα, σκεφθείτε υπεύθυνα και με σεβασμό. Τόσο για εσάς όσο και για τους γύρω σας!

Εύχομαι από καρδιάς το Άγιο φως της Αναστάσεως να φωτίσει το δρόμο σας και να χαρίζει ελπίδα, υγεία, αισιοδοξία και δύναμη! Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα και χρόνια πολλά! Μακάρι το φως της Αναστάσεως του Χριστού να λάμπει στις καρδιές όλων μας!

*Βουλευτής ΔΗ.ΚΟ. Πάφου