Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας, παροδικά ενδέχεται να είναι αυξημένες, αλλά από αργά το απόγευμα αναμένεται σταδιακή υποχώρησή της.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αργότερα στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Σταδιακά, αναμένεται να εμφανιστούν αυξημένες χαμηλές νεφώσεις στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αρχικά τοπικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να ενισχυθούν προοδευτικά σε μέτριους και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυρούς, 4 με 5 μποφόρ, ωστόσο το απόγευμα στα νότια παράλια θα πνέουν παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, στα δυτικά και στα βόρεια θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια, στα βόρεια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα στα νοτιοανατολικά το απόγευμα, ενώ η περιοχή θα επηρεάζεται από ισχυρό έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα. Το Σάββατο ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν σταδιακά, ενδέχεται να δώσουν το απόγευμα μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες