Την επείγουσα κτηριακή αναβάθμιση και παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον διεθνή αερολιμένα Πάφου ζητούν φορείς της Πάφου με αφορμή την «εκτόξευση» της κίνησης του αεροδρομίου κατά την περασμένη χρονιά. Θέλοντας να είναι όλα έτοιμα για ένα ακόμη καλύτερο καλοκαίρι φέτος, οι τοπικοί παράγοντες άρχισαν ήδη να πιέζουν προς την κατεύθυνση και του κράτους και της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων, ώστε το διεθνές αεροδρόμιο Πάφου να αναβαθμισθεί αναλόγως της ολοένα και αυξανόμενης σημασίας του για το τουριστικό προϊόν της νήσου.

Ήδη ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου (ΣΕΚΟ), Φαίδωνας Φαίδωνος, απέστειλε επιστολή προς την Hermes για το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που παρατηρούνταν σε συχνή βάση το περασμένο καλοκαίρι και εξέφραζε τη δυσαρέσκεια της Πάφου για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον αερολιμένα, τόσο στον χώρο αναχωρήσεων και αφίξεων όσο και στους υπαίθριους χώρους αναμονής, όποτε η αεροπορική κίνηση ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αεροδρόμιο Πάφου: Πέφτει η κίνηση, αρχίζουν τα έργα

Προκειμένου αντίστοιχα φαινόμενα να αποφευχθούν στο μέλλον, εκτιμούν οι τοπικοί φορείς, θα πρέπει χωρίς χρονοτριβή και πριν την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, να αρχίσουν εντατικά οι οικοδομικές εργασίες κτηριακής αναβάθμισης του αερολιμένα με ορίζοντα υλοποίησης το 2023.

«Τόσο ο Δήμος Πάφου όσο και οι τουριστικοί φορείς της επαρχίας δεν θα ανεχθούν η νέα τουριστική περίοδος να βρει τον αερολιμένα Πάφου στην ίδια υποβαθμισμένη κατάσταση όπως τα προηγούμενα χρόνια», προειδοποιούν.