Κλειδώνει η συμπόρευση ΕΔΕΚ – Συμμαχίας Πολιτών ενόψει των βουλευτικών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο.

Τα δυο κοινοβουλευτικά κόμματα, όλο το προηγούμενο διάστημα έθεσαν επί τάπητος κοινούς στόχους, προσανατολισμούς και συγκλίσεις, τόσο στο εθνικό θέμα όσο και σε ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΔΕΚ και Συμμαχία…

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των δυο Αρχηγών κομμάτων για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των δυο κομμάτων ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν δηλώσεις για τις επίσημες ανακοινώσεις. 

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η συμπόρευση των δυο θεωρείται ήδη δεδομένη, για τη δημιουργία αντιδιζωνικού μετώπου αλλά και επί ζητημάτων εσωτερικής διακυβέρνησης αφού έχουν ήδη συζητηθεί και συμφωνηθεί κοινά πλαίσια σε θέματα οικονομίας, υγείας και κοινωνικής πολιτικής. 

Τα δυο κόμματα προχωρούν σε διερευνητικές επαφές για τον καταρτισμό της λίστας ονομάτων που θα περιληφθούν στα ψηφοδέλτια, ενώ η ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των δυο.

Εκείνο το οποίο σημειώνουν οι δυο είναι η πρόθεση για επέκταση συνεργασίας  και πέραν των βουλευτικών εκλογών με προοπτική συνένωσης και κύριο άξονα τις ταυτόσημες θέσεις στο Κυπριακό.