Η συνεργασία της ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών για τις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου θα επισημοποιηθεί και θα ανακοινωθεί σήμερα. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Γιώργος Λιλλήκας θα έχουν το πρωί συνάντηση στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών, κατά την οποία αναμένεται να επικυρώσουν τη συμφωνία της μεταξύ τους συνεργασίας για συμπόρευση στις βουλευτικές εκλογές. Η συμπόρευση των δύο θα γίνει υπό το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ και θα ενισχυθεί από αριθμό στελεχών της Συμμαχίας Πολιτών, έχοντας πάντα ως βάση της συνεργασίας την πολιτική διακήρυξη της ΕΔΕΚ για δημιουργία αντιομοσπονδιακού μετώπου. 

Όπως πληροφορούμαστε, στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν γύρω στα 10 με 12 στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών, με τον τελικό αριθμό να μην έχει ακόμα ξεκαθαρίσει. Το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχουν υποψήφιοι από πλευράς Συμμαχίας Πολιτών στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Αμμοχώστου και Πάφου, με το ψηφοδέλτιο της πρωτεύουσας να έχει και το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχής. Οι πληροφορίες αναφέρουν για πέντε υποψήφιους, με πιο γνωστούς την πρόεδρο της γυναικείας οργάνωσης της Συμμαχίας Πολιτών Ρένα Γιαβάση και τον Αχιλλέα Μαλαχουρίδη. Ακούγεται επίσης το όνομα της Χαράς Θωμά. Δεδομένες επίσης πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Δώρου Παφίτη στην επαρχία Πάφου και Ανδρέα Αποστόλου στην επαρχία Λάρνακας. Ένα άτομο από πλευράς Συμμαχίας Πολιτών θα είναι υποψήφιο και στην επαρχία Λεμεσού και ένα στην επαρχία Αμμοχώστου. Δεν αποκλείεται τελικά η Ρένα Γιαβάση να είναι υποψήφια στην επαρχία Αμμοχώστου, καθώς κατάγεται από τη Λύση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειδώνει η συνεργασία ΕΔΕΚ-Συμμαχίας ενόψει βουλευτικών

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία θα είναι υπό το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ στο οποίο ωστόσο θα αποτυπώνεται η συμπόρευση και της Συμμαχίας Πολιτών στα πρότυπα της συμπόρευσης του ΑΚΕΛ με τις Νέες Δυνάμεις. Η αναφορά ωστόσο θα είναι μόνο για την παρούσα εκλογική αναμέτρηση. 

>  Την ένταξη του δρα Μιχάλη Κρασιά στη Δημοκρατική Παράταξη ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρός της Μάριος Καρογιάν μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.