Σε σίριαλ εξελίσσεται η υπόθεση των σεντονιών και των μαξιλαριών στους θαλάμους των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Τη στιγμή που όλοι οι εμπλεκόμενοι δηλώνουν ότι στις λινοθήκες των νοσοκομείων υπάρχουν χιλιάδες σεντόνια, μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες, ασθενείς στα νοσηλευτήρια της Πάφου και της Λευκωσίας καλούνταν και χθες να καλύψουν από το σπίτι τους τα λευκά είδη που χρειάζονταν για τη νοσηλεία τους. 
 
Το πρόβλημα που συχνά παρατηρείται στα δημόσια νοσηλευτήρια αποτέλεσε χθες αντικείμενο συζήτησης στην τηλεόραση του ΡΙΚ, όταν εκπρόσωποι των ασθενών, των νοσηλευτών και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον λόγο για τον οποίο τη στιγμή που οι λινοθήκες των νοσοκομείων, κατά παραδοχή όλων, είναι γεμάτες, στους θαλάμους παρατηρείται σχεδόν καθημερινά έλλειψη. 
 
 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου Μάριος Κουλούμας ανέφερε ότι η ΟΣΑΚ δέχθηκε χθες αρκετές καταγγελίες από την Πάφο «και οι πολίτες που επικοινώνησαν μαζί μας, μας είπαν ότι οι νοσηλευτές λένε στους συγγενείς των ασθενών να πάρουν τα σεντόνια και τα μαξιλάρια από το σπίτι τους. Το ίδιο συμβαίνει και στο νοσοκομείο της Λευκωσίας και διερωτόμαστε, ποιος πρέπει να τα μεταφέρει από τις λινοθήκες στους θαλάμους; Μήπως για αυτό το απλό θέμα πρέπει να γίνει έρευνα;»
 
 
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα νοσοκομεία διαθέτουν και σεντόνια και μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες» είπε από πλευράς του ο πρόεδρος του κλάδου των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης, ο οποίος ωστόσο εξήγησε ότι «στο κάθε νοσοκομείο υπάρχει μια μεγάλη λινοθήκη και από εκεί και πέρα ο κάθε θάλαμος διαθέτει τη δική του λινοθήκη». Πολλές φορές είπε, «οι λινοθήκες των θαλάμων αδειάζουν και τότε οι νοσηλευτές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια και τη φροντίδα των ασθενών έρχονται σε δύσκολη θέση. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα νοσοκομεία μοιάζουν με ένα τροχό που γυρίζει συνεχώς άρα πρέπει να υπάρχει συνεχής τροφοδότηση των θαλάμων.» 
 
Το πρόβλημα με την έλλειψη σεντονιών στους θαλάμους των νοσοκομείων απασχόλησε και τον ΟΚΥπΥ, ο οποίος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου, «έχει κάνει μια μελέτη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των σεντονιών και διαπιστώθηκε ότι για κάθε κλίνη χρειάζονται τρία με τέσσερα σετ την ημέρα. Και υπάρχουν οι ποσότητες. Είναι ένα θέμα το οποίο θα το λύσουμε εσωτερικά».