Μετά την παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια, υπηρεσιακή κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου.

Την παραίτηση της κυβέρνησής του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, ενώ αργότερα αναμένεται να αναδειχθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, εν όψει των εκλογών.

«Σήμερα το πρωί υπέγραψε την παραίτηση (…) Πιστεύω ότι αυτή θα παραδοθεί στη Βουλή» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση Slobodna TV.

Καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού αναμένεται να αναλάβει ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος έλαβε πριν από λίγο από τον Πρόεδρο της χώρας, Στέβο Πεντάροφσκι, την σχετική εντολή για τον σχηματισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ο Σπασόφσκι, στενός συνεργάτης του Ζόραν Ζάεφ και αντιπρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος θα παρουσιάσει στη Βουλή τη σύνθεση και το πρόγραμμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από αυτές.

Πηγή: philenews/sputniknews.gr