Κατάθεση σε δυο μέρη έδωσε στις Αρχές ως παραπονούμενος ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, σχετικά με τις καταγγελίες του για υπόνοιες διάπραξης ποινικών ή άλλων αδικημάτων αλλά και την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.
 
Σε δηλώσεις του στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, το περασμένο Σαββατοκυρίακο, ο Δημήτρης Παπαδάκης έδωσε μια πολύωρη πολυσέλιδη κατάθεση καταθέτοντας στοιχεία και έγγραφα, το περιεχόμενο της οποίας θα αξιολογηθεί από τους ανακριτές που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης.
 
 
Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων καταθέσεων από τους ανακριτές, ώστε οι ανακριτές να διαπιστώσουν εάν ενδεχομένως διαπράττονται άλλα αδικήματα και από ποια πρόσωπα.
 
Ο κ. Ανδρέου, σημείωσε ακόμη πως οι καταγγελίες Παπαδάκη είναι συγκεκριμένες, ωστόσο με την ολοκλήρωση των ερευνών, ο φάκελος της υπόθεσης θα οδηγηθεί στο Γενικό Εισαγγελέα για περεταίρω εισηγήσεις και κατευθύνσεις.
 
 
Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Σιζόπουλου στους ανακριτές του ΤΑΕ, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε διερεύνηση αφού δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένα στοιχεία.
 
Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Παπαδάκη, ανέφερε πως ο ευρωβουλευτής προσήλθε ως παραπονούμενος στις Αρχές και παρέδωσε στους ανακριτές όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα που κατείχε σε σχέση με τις καταγγελίες του προκειμένου να επιβεβαιώσει τα όσα καταγγέλλει.
 
Σχετικά με το βίντεο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, για το οποίο προχώρησε σε καταγγελία και η συνεργάτιδα του κ. Παπαδάκη είναι αλληλένδετα με τις καταγγελίες του, με τον κ. Θεοφάνη Ανδρέου, να σχολιάζει πως η Αστυνομία έχει τα ανάλογα όπλα προκειμένου να ταυτοποιήσει τα πρόσωπα που εμπλέκονται.
 

Πηγή: philenews