Διάταγμα προσωποκράτησής έξι ημερών εναντίον του 44χρονου εκδόθηκε σήμερα σε σχέση με το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της πρωτοχρονιάς. Η Αστυνομία ζήτησε και πέτυχε την κράτηση του υπόπτου για συμπλήρωση των εξετάσεων, ενώ επισημάνθηκε ο κίνδυνος διαφυγής του.

Ο 44χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Λεμεσού.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 44χρονος είναι πρόκληση θανάτου απο αμέλεια και παραβίαση φωτεινού σηματοδοτη.

Στην αίτηση προσωποκράτησης αναφέρθηκαν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το φρικτό θανατηφόρο δυστύχημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον των εξεταστών της υπόθεσης υπάρχει μαρτυρία και βίντεο που φέρουν τον 44χρονο οδηγό του διπλοκάμπινου οχήματος να περνά τα φανάρια με κόκκινο, ωστόσο ο ίδιος ο 44χρονος επιμένει ότι πέρασε με πράσινο.

Οι εξετάσεις της Τροχαίας Λεμεσού είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να γίνει αναπαράσταση του θανατηφόρου δυστυχήματος με υπόδειξη σκηνής από τον ύποπτο, επιστημονικές εξετάσεις και εξετάσεις οχημάτων.

Υπενθυμίζεται πως ενώπιον των Αρχών βρίσκονται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής όπου έγινε το θανατηφόρο με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τα δύο παιδιά της οικογένειας Γεωργίου, η μεγάλη κόρη Ευανθία 27 ετών και ο μικρός γιος, Νίκολας 17 ετών. Μαζί τους, οι παππούδες τους, Νικόλας Ζαβρός και η γιαγιά Βαθούλλα, 72 και 74 ετών αντίστοιχα.

Τα θύματα του θανατηφόρου δυστυχήματος.

Η 27χρονη οδηγός με κατεύθυνση νότια της Γιάννου Κρανιδιώτη και φτάνοντας στη συμβολή των φώτων τροχαίας, επιχείρησε δεξιά στροφή για να εισέλθει στην οδό Αγίας Αναστασίας. Και ενώ βρισκόταν στη μέση του δρόμου, ο 44χρονος οδηγός του διπλοκάμπινου οχήματος, με συνεπιβάτη τη 38χρονη γυναίκα του, συγκρούστηκε σφοδρά με το μικρό σαλούν όχημα, με αποτέλεσμα να παρεκκλίνει της πορείας του, να σκαρφαλώσει πάνω στη μικρή διαχωριστική νησίδα και να καταλήξει με βόρεια κατεύθυνση, στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.