Θρήνος, οδύνη και μαύρο πέπλο έχει σκεπάσει από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς την Κύπρο, μετά και την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία που γράφτηκε στην άσφαλτο.

Θύματα τα δύο παιδιά της οικογένειας Γεωργίου, η μεγάλη κόρη Ευανθία 27 ετών και ο μικρός γιος, Νίκολας 17 ετών. Μαζί τους, οι παππούδες τους, Νικόλας Ζαβρός και η γιαγιά Βαθούλλα, 72 και 74 ετών αντίστοιχα. Ο πόνος αβάστακτος για συγγενείς και φίλους, αλλά κυρίως για τη μητέρα των δύο παιδιών και κόρη των ηλικιωμένων, που μέσα σε λίγα λεπτά έχασε τα αγγελούδια και τους γονείς της.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η οικογενειακή τραγωδία διερευνώνται από τους εξεταστές και εμπειρογνώμονες της Τροχαίας Λεμεσού, οι οποίοι μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα προέβαιναν σε επιτόπιες εξετάσεις και μετρήσεις, ούτως ώστε να διαφανούν οι ακριβείς συνθήκες του τετραπλού θανατηφόρου.

Στα χέρια των εξεταστών της Τροχαίας βρίσκεται βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης παρακείμενου υποστατικού, το οποίο αναμένεται να μελετηθεί. Το κλειστό κύκλωμα, όπως πληροφορείται το philenews, φαίνεται να καταγραφεί την οδό Γιάννου Κρανιδιώτη, αλλά και τους φωτεινούς σηματοδότες με τη συμβολή της οδού Αγίας Αναστασίας. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταγραφεί και το πώς συνέβη το θανατηφόρο.

Μοναδικός μάρτυρας μέχρι στιγμής παραμένει άτομο που επέβαινε σε όχημα και ο οποίος κατά την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν σε αναμονή, σε κόκκινο φανάρι στην οδό Αγίας Αναστασίας. Σε κατάθεσή του, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, περιέγραψε το πώς έγινε η τραγωδία.

Κάτω από το μικροσκόπιο των ερευνών έχουν τεθεί και οι φωτεινοί σηματοδότες που λειτουργούσαν την ώρα της σφοδρής σύγκρουσης. Για την ώρα, αυτό που παραμένει άγνωστο είναι ποιο χρώμα ήταν αναμμένο στα φώτα τροχαίας, στις δύο κατευθύνσεις και για τους δύο οδηγούς. Αυτό που είναι ξεκάθαρο ωστόσο, είναι ότι το δεξί βελάκι το οποίο είναι στραμμένο προς τα οχήματα που κατευθύνονται νότια προς την οδό Γιάννου Κρανιδιώτη, δεν λειτουργεί κατά τις βραδινές ώρες.

Η 27χρονη οδηγός με κατεύθυνση νότια της Γιάννου Κρανιδιώτη και φτάνοντας στη συμβολή των φώτων τροχαίας, επιχείρησε δεξιά στροφή για να εισέλθει στην οδό Αγίας Αναστασίας. Και ενώ βρισκόταν στη μέση του δρόμου, ο 44χρονος οδηγός του διπλοκάμπινου οχήματος, με συνεπιβάτη τη 38χρονη γυναίκα του, συγκρούστηκε σφοδρά με το μικρό σαλούν όχημα. Με αποτέλεσμα να παρεκκλίνει της πορείας του, να σκαρφαλώσει πάνω στη μικρή διαχωριστική νησίδα και να καταλήξει με βόρεια κατεύθυνση, στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Το τραγικό είναι πως και τα τέσσερα θύματα δεν έφεραν ζώνες ασφαλείας, ενώ διερευνάται κατά πόσο υπήρχε αυξημένη ταχύτητα στον 44χρονο Σύρο οδηγό του διπλοκάμπινου. Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοόλης με μηδενική ένδειξη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει αναπαράσταση του θανατηφόρου, ενώ αύριο Τρίτη (2/1) θα διενεργηθούν οι νενομισμένες νεκροτομές επί των σορών των τεσσάρων θυμάτων, για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου τους.

Στο Νοσοκομείο φρουρούμενος ο οδηγός

Οι εξεταστές της Τροχαίας Λεμεσού προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη σύλληψη του 44χρονου οδηγού του διπλοκάμπινου οχήματος με δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Ο 44χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ όπως πληροφορείται το philenews, ανακρινόμενος προφορικά ισχυρίστηκε ότι κατά τη σύγκρουση πέρασε με πράσινο φανάρι.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 44χρονος υπέστη θλάση πλευρών, ενώ η 38χρονη γυναίκα του φέρει κατάγματα αυχένα, στέρνου και πλευρών και παραμένουν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

Η διαδρομή στο Λιμνάτι που δεν έγινε ποτέ

Οι παππούδες βρίσκονται στο σπίτι της κόρης τους στην περιοχή της Εκάλης, όπου γιόρτασαν όλοι οικογενειακώς την έλευση του νέου χρόνου.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτ,α τα δύο εγγόνια επιβιβάστηκαν στο σαλούν αυτοκίνητο για να μεταφέρουν τον παππού και τη γιαγιά στο σπίτι τους στο Λιμνάτι.

Οδηγός η 27χρονη Ευανθία Γεωργίου με συνοδηγό τον παππού της, Νικόλα Ζαβρό. Στα πίσω καθίσματα η γιαγιά Βαθούλλα Γεωργίου και ο μικρός αδελφός, ο Νικόλας Γεωργίου ο οποίος επιβιβάστηκε για να κάνει παρέα στην αδελφή του κατά την επιστροφή της από το Λιμνάτι.

Μια διαδρομή ωστόσο που δεν έγινε ποτέ, αφού έμελλε και οι τέσσερις να βρουν ακαριαίο θάνατο λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω.