Με μελανά γράμματα γράφεται η πρώτη ημέρα του νέου έτους για την Κύπρο. Η οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς προκαλεί συγκλονισμό ανά το Παγκύπριο και ιδιαίτερα την επαρχία Λεμεσού. Νεκρά, δύο αδέλφια και οι παππούδες τους.

Πρόκειται για τους Ευανθία Γεωργίου 27 ετών από τη Λεμεσό, η οποία οδηγούσε το όχημα. Συνοδηγός ο παππούς της, Νικόλας Ζαβρός 72 ετών από το Λιμνάτι. Στο όχημα βρίσκονταν επίσης η γιαγιά Ευανθία Γεωργίου 74 ετών, από το Λιμνάτι και ο Νικόλας Γεωργίου 17 ετών από τη Λεμεσό, αδελφός της οδηγού.

Η τραγική είδηση του τετραπλού θανατηφόρου προκαλεί θρήνο και συγκλονισμό με τα χιλιάδες αναπάντητα γιατί να στοιχειώνουν γονείς, συγγενείς και φίλους.

Μισή ώρα προηγουμένως γιόρταζαν όλοι οικογενειακώς την έλευση του νέου χρόνου. Τα δύο εγγόνια θα έκαναν τη διαδρομή από την περιοχή της Εκάλης προς το χωριό Λιμνάτι, για να μεταφέρουν τους παππούδες τους στο σπίτι. Μια διαδρομή που δεν έγινε ποτέ, αφού έμελλε και οι τέσσερις να βρουν ακαριαίο θάνατο λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω.

Το τετραπλό θανατηφόρου σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα (1/1/24), στη συμβολή των οδών Γιάννου Κρανιδιώτη με Αγίας Αναστασίας, στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών. Συγκεκριμένα, διπλοκάμπινο όχημα το οποίο είχε βόρεια κατεύθυνση στην οδό Γιάννη Κρανιδιώτη, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με το σαλούν όχημα, που είχε νότια κατεύθυνση στην ίδια οδό και εκείνη τη στιγμή επιχειρούσε στροφή δεξιά, στην οδό Αγίας Αναστασίας. Οδηγός του μικρού οχήματος, η 27χρονη εγγονή. Συνοδηγός ο παππούς και συνεπιβάτες στα πίσω καθίσματα, η γιαγιά μαζί με τον 17χρονο εγγονό της και αδελφό της 27χρονης.

Από τη σφοδρή σύγκρουση το μικρό σαλούν όχημα που επέβαιναν τα τέσσερα άτομα, παρέκκλινε της πορείας του, σκαρφάλωσε τη νησίδα που υπάρχει και κατέληξε με βόρεια κατεύθυνση, στα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Από τη βίαιη σύγκρουση και οι τέσσερις επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια του αυτοκινήτου και χρειάστηκε η επέμβαση μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους. Ακολούθως, παραλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Σε δηλώσεις του από τη σκηνή του φρικτού θανατηφόρου, ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού, Μάριος Χαραλάμπους, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συμβολή ελέγχεται από φώτα τροχαίας ενώ οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το φοβερό θανατηφόρο, διερευνώνται. Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, είπε ότι «υπάρχει κάποια μαρτυρία η οποία αξιολογείται».

Να σημειωθεί ότι στο διπλοκάμπινο όχημα επέβαινε ζεύγος αλλοδαπών, 44 και 38 ετών, το οποίο τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, ο οδηγός του διπλοκάμπινου υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοόλης με μηδενική ένδειξη.

Ερωτηθείς εάν οι νεκροί έφεραν ζώνες ασφαλείας, ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε ότι «εκ πρώτης όψεως φαίνεται να μην φορούσαν ζώνες ασφαλείας» ενώ στο ερώτημα εάν υπήρξε ταχύτητα, είπε ότι «υπήρξε μία σφοδρή σύγκρουση, πιθανόν να υπήρχε αυξημένη ταχύτητα ωστόσο είναι αντικείμενο διερεύνησης». Σε σχέση με το εάν κάποιος από τους δύο οδηγούς παραβίασε το κόκκινο σηματοδότη, ανέφερε ότι «για την ώρα όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται ενώ υπάρχει μαρτυρία που αξιολογείται».
Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για αρκετή ώρα με τους εξεταστές και εμπειρογνώμονες της Τροχαίας Λεμεσού να προβαίνουν σε επιτόπιες εξετάσεις και μετρήσεις ούτως ώστε να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες του νέου θανατηφόρου.