Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της ανακριτικής ομάδας, που έχει συσταθεί, αποτελούμενη από μέλη της Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας και του ΤΑΕ Λεμεσού, σε σχέση με τη διερεύνηση της ένοπλης ληστείας, που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης, σε παραλιακό υποστατικό, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου.

Από το υποστατικό παραλήφθηκαν δεκάδες τεκμήρια, τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις, ενώ στον χώρο φαίνεται ότι υπήρχαν και φαγητά, πράγμα που υποδεικνύει ότι το πάρτι είχε οργανωθεί εδώ και μέρες.

Στα χέρια των Άρχων υπάρχει πληροφορία ότι το εν λόγω υποστατικό χρησιμοποιείτο ως χαρτοπαιχτική λέσχη και διοργανώνονταν τουρνουά πόκερ και αυτό ήταν γνωστό σε διάφορους κύκλους.

Το υποστατικό βρίσκεται σε απόμερη περιοχή και είναι μεγάλης έκτασης με ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο και περιφραγμένο. Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι έφτασαν στην περιοχή από τη βόρεια πλευρά του υποστατικού και αφού πήδηξαν τα κάγκελα, εισήλθαν πεζοί εντός τους περιφραγμένου χώρου και ακολούθως στο υποστατικό. Πάντως, ερωτηματικά εγείρονται για τον τρόπο δράσης των 4 κουκουλοφόρων, αφού φαίνεται να γνώριζαν τόσο για το πάρτι στο υποστατικό, αλλά και να είχαν ενημέρωση από κάποια πρόσωπα.  

Σε δηλώσεις του στη σκηνή της ένοπλης ληστείας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι επρόκειτο για ιδιωτική εκδήλωση, στην οποία παρευρίσκονταν 30 πρόσωπα, όταν σε κάποια στιγμή, εισέβαλαν τέσσερις κουκουλοφόροι, που φαίνεται να πρόταξαν όπλα και να απέσπασαν την περιουσία των θαμώνων, όπως κινητά τηλέφωνα, ρολόγια και χρήματα.

Δύο πρόσωπα από τους παρευρισκόμενους φαίνεται ότι αντιστάθηκαν στους δράστες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά και μεταφερθούν σε νοσοκομείο περίθαλψη των τραυμάτων τους.

Μεταξύ άλλων είπε ότι τσάντα εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση, από θαμώνα και όπως διαπιστώθηκε εντός της υπήρχε μέρος της κλαπείσας περιουσίας.

Επεσήμανε ότι για τις Αρχές έχει σημασία να δοθεί έγκαιρα ο κατάλογος των συμμετεχόντων στο πάρτι από τον υπεύθυνο του υποστατικού για σχετικές εξετάσεις, τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα από το ΤΑΕ και το Τμήμα Καταπολέμησης του Αρχηγείου Αστυνομίας, με οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμη ότι το γεγονός ότι ο χώρος βρίσκεται σε απόμερη περιοχή, σε συνάρτηση με άλλα δεδομένα, είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα της Αστυνομίας και των ανακριτών, σχετικά με το κατά πόσο γνώριζαν οι δράστες και σε τι ενέργειες είχαν προβεί πριν αλλά και με ποιο τρόπο είχαν ενεργήσει για να βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στο μεταξύ, ο Αρχηγός Αστυνομίας, μαζί με τον Βοηθό Αρχηγό Πρόληψης και Καταπολέμησης του Εγκλήματος, Ι. Γεωργίου, βρίσκονται σε σύσκεψη στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού, στην παρουσία του Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού, των Υπευθύνων ΤΑΕ & ΟΠΕ, καθώς και της ΥΔΑΠ (Πληροφοριών). Όπως πληροφορούμαστε, αξιολογούνται μαρτυρίες και τεκμήρια, ενώ δίδονται οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές στην ανακριτική ομάδα, που συστάθηκε από αξιωματικό και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, με στόχο και σκοπό την εξιχνίαση της υπόθεσης. Στη σκηνή βρίσκεται Κλιμάκιο της Εγκληματολογικης Υπηρεσίας όπου διενεργεί επιστημονικές και άλλες εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα όσα έζησαν χθες τα 30 άτομα θυμίζουν σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία αφού την ώρα που διασκέδαζαν, κουκουλοφόροι τους επιτέθηκαν με όπλα και τους λήστεψαν, διαφεύγοντας με λεία χιλιάδων ευρώ στην κατοχή τους. Το συμβάν έγινε στις γύρω στις 21:30 ενώ οι Ρώσοι θαμώνες είχαν μεταβεί στο υποστατικό από τις 18:30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γύρω στις 21:30 και ενώ 30 πρόσωπα διασκέδαζαν σε χώρο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου του Αλάμανου, μπούκαραν μέσα 4 άτομα με κουκούλες, ενώ έφεραν πιστόλι και κοντόκαννα όπλα.

Στο υποστατικό μπούκαραν 4 άτομα με κουκούλες και προτάσσοντας πιστόλι και κοντόκαννα όπλα, ανάγκασαν τους παρευρισκόμενους να ξαπλώσουν στο έδαφος, τους έδεσαν τα χέρια με καλώδια και πυροβόλησαν στον αέρα μερικές φορές.

Οι δράστες άρπαξαν από τους καλεσμένους του πάρτι κινητά, ρολόγια, κλειδιά αυτοκινήτων και πορτοφόλια και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.