Στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες στέλνει η Αστυνομία, πιθανότατα σήμερα ή αύριο, την υπόθεση με την αήθη επίθεση του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, κατά της βουλευτού των Οικολόγων Αλεξάνδρας Ατταλίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Αστυνομία μέσω του αρμόδιου Γραφείου για τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος, έχει συγκεντρώσει όλο το υλικό που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πριν προχωρήσει θα ζητήσει οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, έχει συγκεντρωθεί η ανάρτηση της κ. Ατταλίδου που έγινε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία χαιρέτιζε την ψήφιση από τη Βουλή, της ποινικοποίησης των θεραπειών μεταστροφής. Επίσης, έχει εξασφαλίσει και την ανάρτηση του ανεξάρτητου βουλευτή που σχολίαζε αυτήν της κ. Ατταλίδου, καθώς και δεύτερη ανάρτηση του ίδιου βουλευτή που έδινε κάποιες εξηγήσεις, μετά τον σάλο που ξέσπασε από το σχόλιο του.

Όλα αυτά θα τεθούν ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για να διαπιστωθεί αν η ανάρτηση αποτελεί ρατσιστικό σχόλιο ή ρητορική μίσους ή κάτι άλλο και αν δικαιολογείται η έναρξη της διαδικασίας άρσης της ασυλίας του κ. Θεμιστοκλέους, όπως έγινε και στο παρελθόν για τροχαία αδικήματα. Σημειώνεται ότι η Αστυνομία δεν έχει λάβει κατάθεση από κανέναν εμπλεκόμενο, μέχρι να έχει την άποψη της Νομικής Υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωί η Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, θα συνέλθει για να εξετάσει την καταγγελία της κ. Ατταλίδου σε βάρος του κ. Θεμιστοκλέους, καθώς και αίτημα για να γίνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο. Σημειώνεται ότι αρχικά θα συζητηθεί η συμπεριφορά του ανεξάρτητου βουλευτή και θα ζητηθεί από τα κόμματα να προσκομίσουν γραπτώς τις προτάσεις τους προς αυστηροποίηση του πλαισίου. Σε δεύτερη συνεδρίαση αναμένεται να κληθεί ο ίδιος ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους για να καταθέσει τις δικές του απόψεις. 

Η βουλευτής των Οικολόγων σε δηλώσεις της χθες εξέφρασε την ετοιμότητα να προβεί σε καταγγελία ενώπιον της Αστυνομίας, για την ανάρτηση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Η ίδια παρέπεμψε στο επεισόδιο που συνέβη στις 2 Δεκεμβρίου 2022 όταν, κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Ολομέλειας για το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά της ίδιας.  «Και όταν βγήκα έξω είδα δύο συναδέλφους, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον κ. Χρίστου και τον κ. Θεμιστοκλέους να χαιρετιούνται και να εναγκαλίζονται με αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε στον Άλφα.

Ανέφερε επίσης ότι ρώτησε τον αξιωματικό της Αστυνομίας που ήταν παρών γιατί δεν κάνουν κάτι και της απάντησε ότι θα πρέπει να καταγγείλει το περιστατικό σε αστυνομικό σταθμό. Κάτι που αρνήθηκε να κάνει, θεωρώντας ότι αυτεπάγγελτα θα έπρεπε να κινηθεί διαδικασία από τις Αρχές. Ωστόσο, προχώρησε σε καταγγελία ενώπιον του Επιτρόπου Δικαιοσύνης της ΕΕ, σημειώνοντας ότι ο νόμος για τη ρητορική μίσους δεν εφαρμόζεται ορθά στην Κύπρο. 

Όπως ανέφερε η ίδια, έκτοτε έχει καταστεί πολλάκις δέκτης τέτοιων υβριστικών επιθέσεων. «Μου στέλνουν ακόμα και σκίτσα βιασμών» κατέληξε.