Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Πάφου στον Βρετανό μόνιμο κάτοικο Κύπρου, Ντέιβιντ Χάντερ, 74 ετών, για τον θάνατο της 75χρονης συζύγου του Τζάνις, η οποία έπασχε από ανίατη ασθένεια τον Δεκέμβριο του 2021 στην Τρεμιθούσα. Μετά από μια πολύκροτη δικαστική διαδικασία, που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον διεθνώς και κυρίως στην πατρίδα του ζεύγους των Βρετανών, και τις αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής, σήμερα το Κακουργιοδικείο ανακοίνωσε την ποινή στον 74χρονο βρετανό, που τελικά είναι τα δύο χρόνια φυλάκιση αφού κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και όχι για φόνο εκ προμελέτης.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο 75χρονος Βρετανός επέφερε τον θάνατο στην σύζυγο του η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρκίνου, επειδή όπως ανέφερε δεν μπορούσε να την βλέπει να υποφέρει. Όπως ισχυρίσθηκε, η ίδια του ζητούσε να την απαλλάξει από τους φρικτούς πόνους και ο ίδιος αμέσως μετά επιχείρησε να θέσει και ο ίδιος τέρμα στη ζωή του με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας χαπιών, έγινε όμως αντιληπτός εγκαίρως για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένοχος για ανθρωποκτονία ο 74χρονος συζυγοκτόνος της Τρεμιθούσας

Ανακοινώνοντας την ποινή το Κακουργιοδικείο επεσήμανε ότι σε αυτήν λήφθηκε υπόψη η ηλικία του κατηγορουμένου, το λευκό του ποινικό μητρώο, η παραδοχή και οι ιδιαίτερες περιστάσεις της υπόθεσης, ότι δηλαδή αφαίρεσε τη ζωή της συζύγου του αισθανόμενος αγάπη και με σκοπό να την λυτρώσει.

Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι ο Χάντερ επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος περί τα τέλη Αυγούστου, εν τέλει μετά τον υπολογισμό των ημερών, αφέθηκε ήδη ελεύθερος.