Ολοκληρώθηκε από την επαρχιακή διοίκησης Λεμεσού, η καταγραφή των καταστροφών που προκάλεσαν οι τραμπούκοι κουκουλοφόροι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, σε καταστήματα που ανήκουν κυρίως σε αλλοδαπούς που διαμένουν στην εν λόγω πόλη.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», αρμόδιοι λειτουργοί προχωρούν στην κοστολόγηση των ζημιών και ακολούθως θα υποβληθεί ενημερωτικό σημείωμα προς το υπουργείο Εσωτερικών, για λήψη πολιτικής απόφασης. Από το μένος των κουκουλοφόρων υπέστησαν υλικές ζημιές 10 με 12 καταστήματα και κτήρια, ενώ όπως μας αναφέρθηκε, για την ώρα δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα αποζημίωσης για τα δύο οχήματα που πυρπολήθηκαν από τους κουκουλοφόρους.

Από τις μέχρι στιγμής καταγραφές που έχουν γίνει, φαίνεται πως οι ζημιές στα υποστατικά αγγίζουν τις €25.000, ενώ δεν αποκλείεται το κόστος να αυξηθεί. Οι λειτουργοί της επαρχιακής διοίκησης εξετάσουν με προσοχή όλες τις αιτήσεις αποζημιώσεων που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Για την ώρα υπάρχουν ιδιοκτήτες καταστημάτων που υπέστησαν ζημιές που δεν έχουν προχωρήσει σε αίτηση για αποζημίωση. Ενδεχομένως, όπως μας αναφέρθηκε από έγκυρη πηγή, κάποιοι να μην έχουν ενοικιαστήριο έγγραφο για το υποστατικό που διαθέτουν, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο να υπάρχουν πρόσωπα που να μην καταβάλλουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Όλα αυτά θα εξεταστούν ενδελεχώς από την επαρχιακή διοίκηση και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί και το ακριβείς κόστος των ζημιών.

Ταυτόχρονα αυξάνεται το κύμα αλληλεγγύης προς τους πολίτες που είδαν, από τη μια στιγμή στην άλλη, τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τους κουκουλοφόρους. Από την πρώτη στιγμή η σελίδα «Μοναδικοί Άνθρωποι» μέσω της πλατφόρμας gogetfunding ξεκίνησε πρωτοβουλία για οικονομική ενίσχυση της Ντάο, της πολύτεκνης μητέρας από το Βιετνάμ και ιδιοκτήτριας μίνι- μάρκετ, στο οποίο επιτέθηκαν κουκουλοφόροι, προκαλώντας ζημιές και κλέβοντας χρήματα αλλά και τσιγάρα.

Ήδη, το ποσό που μαζεύτηκε από πολίτες και οργανωμένα σύνολα ξεπερνά τις €25.000, ενώ βοήθεια θα τις προσφερθεί τόσο από το υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας όσο και από το Δήμο Λεμεσού. Εξάλλου, οικονομική ενίσχυση τρέχει και για το κουρείο του Σύρου, όπως και για το κατάστημα με το συριακό φαγητό το οποίο ανήκει σε δύο αδέλφια από τη Συρία.