«Πολεμικό σκηνικό», με δακρυγόνα, κροτίδες, φωτιές και επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών και δημοσιογράφων, επικρατεί στην πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό, που είναι σε εξέλιξη από τις 20.00 το βράδυ στη Λεμεσό.

Η πορεία λαμβάνει χώρα στην περιοχή της επίχωσης από πολίτες που, όπως ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση, ζητούν περισσότερη ασφάλεια από το κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κουκουλοφόροι, που συμμετέχουν στην πορεία, επιτέθηκαν σε τουλάχιστον πέντε αλλοδαπούς, επενέβη η Αστυνομία κι έγινε ρίψη κροτίδων, ενώ αργότερα επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους. Παρόν στη διαμαρτυρία και το αντιοχλαγωγικό όχημα Αίαντας.

Όπως πληροφορούμαστε επί του παρόντος επικρατεί μια χαώδης κατάσταση με σοβαρά επεισόδια στο παραλιακό μέτωπο, με ρίψη δακρυγόνων, κροτίδων, φωτιές και πολίτες έντρομους, που τρέχουν να διαφύγουν από το παραλιακό μέτωπο.

Οι διαδηλωτές φέρεται να ρίχνουν κροτίδες και μολότοφ στον δρόμο και πάνω σε αυτοκίνητα, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι από τη ρίψη μολότοφ προέκυψε και μία εστία φωτιάς, ενώ όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες. Φωτιές, όπως πληροφορούμαστε υπάρχουν και σε κάδους σκουπιδιών.

Όπως προαναφέραμε, η Αστυνομία επεσήμανε νωρίτερα ότι έχει καταρτιστεί σχέδιο δράσης ενώ όπως αναφέρθηκε λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων.

Μάλιστα, από χθες έχει εκδοθεί σχετική διαταγή επιχείρησης. Αστυνομικές πήγες ανέφεραν ότι όλο το προσωπικό της ΑΔΕ Λεμεσού θα είναι επί ποδός, ενώ στην πόλη θα βρίσκονται καθήκον 150 μέλη αντιοχλαγωγικών διμοιριών καθώς και διμοιρίες της ΜΜΑΔ. Η εκδήλωση παρακολουθείται από κάμερες και drone της Αστυνομίας που στήθηκαν για αυτό τον σκοπό.

Συνεχίζεται ΕΔΩ: «Πολεμικό» σκηνικό στην πορεία διαμαρτυρίας στη Λεμεσό – Έκαψαν κουρείο, βανδάλισαν ξενοδοχείο (εικόνες)