Μια απίστευτη οικογενειακή ιστορία έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και αναμένεται να εκδικαστεί το επόμενο διάστημα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, με παραπονούμενη 67χρονη μητέρα και κατηγορούμενο τον 31χρονο γιο της. Η υπόθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μυθιστόρημα, ωστόσο, είναι πέρα για πέρα αληθινή και πίσω από αυτή, φαίνεται να κρύβεται η εξάρτηση από τον τζόγο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του philenews, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξασφάλισε ποσό €370.000 πουλώντας την περιουσία της μητέρας του, χωρίς η ίδια να γνωρίζει οτιδήποτε. Ο 31χρονος για να απαλλαγεί από κάποιους που του δάνειζαν χρήματα, φέρεται να πλαστογράφησε την υπογραφή της μητέρας του και με πλαστό πληρεξούσιο πώλησε σε εξευτελιστική τιμή, δύο διαμερίσματα σε παραλιακή περιοχή της επαρχίας Λάρνακας. Επίσης, κατασκεύασε πλαστό αγοραπωλητήριο έγγραφο για άλλα δύο σπίτια της παραπονούμενης στη Λεμεσό.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε από την παραπονούμενη περί τα μέσα Ιανουαρίου 2024 και ο 31χρονος κατηγορούμενος συνελήφθη από το ΤΑΕ Λεμεσού και τέθηκε υπό κράτηση. Χθες, οδηγήθηκε εκ νέου στο Δικαστήριο όπου η υπόθεση καταχωρίσθηκε. Η Αστυνομία ζήτησε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης, με τη δικηγόρο του, Μαρίνα Λαβίθια, να μη φέρει ένσταση στο αίτημα, επιφυλάσσοντας το δικαίωμά της στην επόμενη διαδικασία.

Σύμφωνα με την καταγγελία και τα όσα ισχυρίστηκε η παραπονούμενη, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο 31χρονος της ζητούσε συνεχώς χρήματα, λέγοντάς της ότι χρωστούσε σε φίλους που του είχαν δανείσει. Η 67χρονη μη έχοντας άλλη επιλογή, απέσυρε από την τράπεζα €40.000 και ξόφλησε τρία πρόσωπα από τα οποία ο γιος της, φέρεται να είχε δανειστεί χρήματα, χωρίς οι τελευταίοι να της αναφέρουν τον λόγο που δανειζόταν ο 31χρονος.

Μετά από πολλές πιέσεις, ο 31χρονος αποκάλυψε στη μητέρα του ότι χρωστούσε σε κάποια πρόσωπα ποσό €250.000, λέγοντάς της ότι θα πάει φυλακή. Η 67χρονη αποφάσισε να τον βοηθήσει και να ξελασπώσει το παιδί της μεταβαίνοντας στο Κτηματολόγιο για να πωλήσει ακίνητα που είχε στο όνομά της. Τότε, διαπίστωσε ότι με χρήση πληρεξούσιου εγγράφου το οποίο έφερε την υπογραφή της και ήταν πλαστό, είχαν πωληθεί δύο διαμερίσματα που κατείχε στην επαρχία Λάρνακας. Πέραν τούτου, διαπίστωσε ότι υπήρχε και αγοραπωλητήριο έγγραφο κατατεθειμένο στο Κτηματολόγιο για τα σπίτια της, στη Λεμεσό.

Όπως ισχυρίστηκε η 67χρονη, τα διαμερίσματα είχαν μεταβιβαστεί σε πρόσωπα που δεν γνώριζε, ενώ τα δύο σπίτια στη Λεμεσό, αγοράστηκαν από αλλοδαπό πρόσωπο το οποίο ούτε και αυτό γνώριζε.

Μετά από την καταγγελία στις Αρχές, ο 31χρονος συνελήφθη από το ΤΑΕ Λεμεσού. Όπως πληροφορείται ο «Φ», ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε ότι προέβη στις πωλήσεις αυτές καθώς ήταν εθισμένος τα τελευταία χρόνια στα τυχερά παιχνίδια από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα στα ποδοσφαιρικά στοιχήματα. Απελπισμένος από το μεγάλο χρηματικό ποσό που δανειζόταν από κάποιους, ισχυρίστηκε ότι αποφάσισε να πωλήσει την ακίνητη περιουσία της μητέρας του για να ξοφλήσει. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τα αδικήματα πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, δόλιες συναλλαγές ακίνητης περιουσίας, καταρτισμού εγγράφων χωρίς εξουσία, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, απάτη κατά την πώληση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με το ποσό να αγγίζει τις €370.000.