Ελέγχονται ποινικά από την Αστυνομία πρόσωπα που σχετίζονται με το άθλημα της σκοποβολής.

Όπως πληροφορείται το philenews ο γενικός εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, παρέπεμψε σήμερα στην Αστυνομία τα δυο εκ των τριών πορισμάτων των ισάριθμων ερευνών της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού, που αφορούν το άθλημα και τη διαχείριση των σκοπευτηρίων.

Από τη μια έρευνα προέκυψαν πειθαρχικής φύσεως ευρήματα και θα τύχουν χειρισμού από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού. Οι άλλες δυο μεγάλες έρευνες για το άθλημα φανερώνουν ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, υιοθετήθηκαν από την Επιτροπή και είχαν διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού στις 12 Ιανουαρίου είχε εκδώσει ανακοίνωση, σημειώνοντας πως «και τα τρία πορίσματα δείχνουν ότι η κατάσταση είναι απογοητευτική. Οι ερευνώντες λειτουργοί εντόπισαν 31 άτομα, τα οποία ενδεχομένως να έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ομάδες ατόμων που λειτουργούν κατά τρόπον ο οποίος αντίκειται στον Νόμο 180(Ι)/2017 και επίσης διαπιστώθηκε ότι αρκετά από τα ενδεχόμενα αδικήματα που έχουν εντοπιστεί έγιναν λόγω έλλειψης ελέγχου από τις Αρμόδιες Αρχές.

Τούτο διαπιστώνεται μέσα από τα πορίσματα και το υποστηρικτικό υλικό, το οποίο είναι πέραν των 5.500 σελίδων και στην ουσία αποτελεί κατά κάποιο τρόπο την ιστορία της σκόπευσης στην Κύπρο από μια διαφορετική σκοπιά. Η Επιτροπή θα παραδώσει στον έντιμο κύριο Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας το πόρισμα και το υποστηρικτικό υλικό σε μέρα και ώρα η οποία θα συμφωνηθεί».