Στο Αρχηγείο Αστυνομίας βρίσκονται δυο μοναχοί της Μονής Οσίου Αββακούμ και δίνουν κατάθεση σε σχέση με τα όσα ισχυρίζονται εναντίον του μητροπολίτη Ταμασού Ισαΐα.

Οι δύο μοναχοί αναμένεται ότι θα παραδώσουν στους ανακριτές ένα βίντεο και sms που περιήλθαν στην κατοχή τους και σχετίζονται με πρόσφατα γεγονότα τα οποία συνέβησαν στη Μονή.

Στο βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews, εμφανίζονται αρκετά πρόσωπα να εισέρχονται στις 5 Μαρτίου εντός των εκκλησιαστικών χώρων και να κυκλοφορούν, ορισμένοι εκ των οποίων με κουκούλες. Οι ισχυρισμοί που εκφράζονται, είναι πως πρόκειται για αστυνομικούς, κάτι που η ίδια η Αστυνομία έχει ήδη απορρίψει.

Τα sms φέρεται να αποστάλθηκαν από τον μητροπολίτη Ησαΐα στον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο και αφορούν κατ’ ισχυρισμόν απειλές.

Πριν την κατάθεση τους, είχαν απευθυνθεί με επιστολή των δικηγόρων τους Ανδριάνας Κλαΐδη και Νικόλα Κουλούρη προς την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ζητώντας άδεια για να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά δεδομένα όσων φαίνονται στο βίντεο ή στα μηνύματα.

Η άδεια ζητείτο ώστε οι δυο μοναχοί να μπορέσουν να τα παραδώσουν στους ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου που εξετάζουν καταγγελίες κατά του μητροπολίτη Ησαΐα.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ένας μοναχός κατέθεσε τα όσα διαδραματίστηκαν στις 5 και 6 Μαρτίου στη Μονή και στη Μητρόπολη Ταμασού και εκφράζει φόβους για τη ζωή του.

Αναμένεται ότι στα επόμενα 24ωρα θα κληθούν να δώσουν κατάθεση και άλλοι δύο μοναχοί.

Σημειώνεται ότι η έρευνα του ΤΑΕ Αρχηγείου δεν αφορά στην καταγγελία του μητροπολίτη κατά μοναχών της Μονής που αφορούν οικονομικό σκάνδαλο.