Εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού έλαβε σήμερα το μεσημέρι (22/3), ο 82χρονος παππούς Χρύσανθος, ο οποίος καταδικάστηκε σε άμεση ποινή φυλάκισης δυόμισι χρόνων, επειδή πυροβόλησε τον επίδοξο κλέφτη που εισήλθε εντός της περιουσίας του, με σκοπό να κλέψει τα καλώδια ηλεκτροδότησης του σπιτιού, το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2023, στην Άλασσα.

Ο 82χρονος εδώ και 14 ημέρες νοσηλευόταν φρουρούμενος σε δωμάτιο του Παθολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, μετά και την καταδικαστική απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού στις 6 Μαρτίου.

Αφού έλαβε την απαρατήρητη ιατρική φροντίδα, οι θεράποντες ιατροί που τον παρακολουθούσαν, έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον σταθερή. Έτσι σήμερα το μεσημέρι έδωσαν εξιτήριο στον 82χρονο παππού και ακολούθως αυτός αναμένεται να οδηγηθεί στα κρατητήρια της ΑΔΕ Λεμεσού, προσωρινά.

Σε δηλώσεις του στο philenews ο γιος του 82χρονου, Γιαννάκης Χρύσανθου, ανέφερε ότι οι γιατροί τον είχαν ενημερώσει από την Πέμπτη για το εξιτήριο αφού η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει για την ώρα, ανησυχία . «Με το εξιτήριο αναμένεται ότι θα οδηγηθεί στις Κεντρικές Φυλακές, ωστόσο το πότε ακριβώς ακόμη δεν το γνωρίζουμε. Από πλευρά μας, θα προβούμε σε αίτημα ούτως ώστε ο πατέρας μας, να εκτίσει ποινή υπό το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του Εφετείου», είπε ο κ. Γιαννάκης.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το philenews, το Νοσοκομείο έχει ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού για το εξιτήριο στον 82χρονο. Η συνήθης τακτική που ακολουθείται είναι να παραλαμβάνεται ο κρατούμενος από περιπολικό και ακολούθως να οδηγείται στα κρατητήρια της Διεύθυνσης. Αφού ενημερωθούν οι Κεντρικές Φυλακές και υπάρχει διαθέσιμο όχημα μεταγωγών (κλούβα), τότε παραλαμβάνεται την ίδια ημέρα.

Στην περίπτωση του 82χρονου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, αυτός θα παρέμεινε σε κελί στα κρατητήρια της ΑΔΕ Λεμεσού μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι του 82χρονου καταδικασθέντα έχουν ήδη καταχωρήσει από την περασμένη Πέμπτη (14/3) σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού.

Όπως έγραψε και σε προηγούμενο δημοσίευμα το philenews, αίτημα των δικηγόρων είναι η έφεση να εκδικαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στην πολυσέλιδη ειδοποίηση έφεσης, οι δικηγόροι προσβάλλουν την απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου (Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού), θεωρώντας ότι η επιβληθείσα ποινή, δεν ήταν η αρμόζουσα υπό τις περιστάσεις.

Παράλληλα κάνουν λόγο ότι θα έπρεπε να γινόταν αποδεκτό το αίτημα ποινής με αναστολή, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους ελαφρυντικούς παράγοντες.

Επίσης, στηρίχθηκαν στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 82χρονος καταδικασθέντας, στην ιδιαιτερότητα της υπόθεσης, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γεγονότα, στις προσωπικές του συνθήκες αλλά και στην ηλικία του.

Ο 82χρονος καταδικάστηκε στις 6 Μαρτίου 2023, μετά από παραδοχή, στην κατηγορία των πράξεων που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, σε δυόμιση χρόνια ποινής φυλάκισης γιατί πυροβόλησε 67χρονο που επιχειρούσε να κλέψει τα καλώδια ηλεκτροδότησης του σπιτιού του στην Άλασσα.