Η Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, η οποία εξετάζει το σεξουαλικό-οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε στη Μονή Οσίου Αββακούμ, συνεχίζει και σήμερα τη λήψη καταθέσεων από μάρτυρες, κάποιοι εκ των οποίων ανήκουν στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Όπως πληροφορείται το philenews, ένεκα του γεγονότος ότι κάποιες από τις χθεσινές καταθέσεις περιείχαν στοιχεία, τα οποία έχρηζαν περαιτέρω εξέτασης και εμβάθυνσης, ορισμένοι από τους χθεσινούς μάρτυρες κλήθηκαν να καταθέσουν και σήμερα ή να απαντήσουν σε διευκρινίσεις ή ακόμη και να ξεκαθαρίσουν κάποια ζητήματα που έχουν εγερθεί στο πλαίσιο του έργου της ανακριτικής επιτροπής.

Σημειώνεται, πως από το περιεχόμενο των καταθέσεων, σε κάποιες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο να κληθούν και όσοι κατονομάζονται από μάρτυρες, οπόταν παρατηρήθηκε κάποια διεύρυνση του καταλόγου όλων όσοι προγραμματιζόταν αρχικά να καταθέσουν. Αυτό θεωρείται μεν αναμενόμενο, αλλά παρατείνει την όλη διαδικασία.

Πέραν των καταθέσεων που έδωσαν μάρτυρες του περιβάλλοντος της Μητρόπολης Ταμασού, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι καταθέσεις προσώπων, τα οποία στηρίζουν τους δύο μοναχούς. Και βεβαίως, το αποκορύφωμα των καταθέσεων σχετίζεται με τις καταθέσεις των δύο εν αργία μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ. Αν από αυτές προκύψουν νέα στοιχεία ή κενά, προφανώς θα κληθούν εκ νέου μάρτυρες που κατέθεσαν ήδη.

Όπως είναι γνωστό, πρώτος κατέθεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά τα δεδομένα από τη δική του σκοπιά και τώρα απομένει να ακουστεί και ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής η εκδοχή των δύο μοναχών. Από το περιεχόμενο των καταθέσεων των δύο μοναχών δεν αποκλείεται να ζητηθεί συμπληρωματική κατάθεση από τον Μητροπολίτη.