Παρά την πάροδο δύο και πλέον μηνών από την έκδοση απόφασης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για αποζημίωση της δημοσιογράφου Ευδοκίας Λοΐζου από τον εργοδότη της, το ΡΙΚ, εντούτοις αυτό παραλείπει μέχρι τώρα να το πράξει.

Η Ευδοκία Λοΐζου, σύμφωνα με την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, υπέστη επαγγελματική ασθένεια το 2007, ενόσω εργαζόταν στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ.  Μετά την πάροδο 17 ετών, από τότε που προέκυψε η ασθένεια εξαιτίας των κακών συνθήκων εργασίας, φαίνεται πως το ΡΙΚ παραγνωρίζει την υποχρέωση του να συμμορφωθεί και με την ίδια την δικαστική απόφαση.

Το κρίσιμο στην περίπτωση αυτή είναι πως η Ευδοκία Λοΐζου βρίσκεται εδώ και δέκα περίπου μέρες στο Λονδίνο συνεχίζοντας τις θεραπείες της, γεγονός που δημιουργεί σε αυτήν μεγάλα έξοδα. Ένεκα της συνεχιζόμενης αρνητικής στάσης του ΡΙΚ στο θέμα και χωρίς οποιαδήποτε διαφαινόμενη ανταπόκριση στην νομική του υποχρέωση, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επιφύλαξε χθες την απόφαση του για την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών του ΡΙΚ.

Πέραν της καθαρά ανθρωπιστικής πλευράς του ζητήματος το ερώτημα που επίσης προκύπτει είναι το πως μπορεί ένας δημόσιος οργανισμός να παραγνωρίζει τις σε βάρος του δικαστικές αποφάσεις.