Η πιθανότερη τιμωρία, που είναι δυνατόν να επιβάλει η Ιερά Σύνοδος είναι η αργία, η οποία έπρεπε να επιβληθεί από την αρχή που παραπέμφθηκε στο δικαστήριο ο πρώην Κιτίου, δήλωσε στον ACTIVE και  την εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ, o δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος.

«To δικαστήριο πήρε απόφαση και τον καταδίκασε για άσεμνη επίθεση σε μια κυρία σήμερα, η οποία το 1981 ήταν ανήλικη. Ο τέως Κιτίου κατέθεσε έφεση, την οποία η Ιερά Σύνοδος θα έχει ενώπιον της»,  αναφέρει ο Αριστείδης Βικέτος, εξηγώντας ότι δεν μπορεί η Ιερά Σύνοδος να τον κρίνει τελεσίδικα.

Αύριο, όπως είπε, η Σύνοδος πρέπει να τον θέσει σε αργία, καθώς είναι ενδιαφέρον αν αυτή θα συνοδεύεται από μείωση αποδοχών και άλλων ωφελημάτων τα οποία έχει. Όταν τελεσιδικήσει η απόφαση μετά την έφεση, όπως επεσήμανε, η Σύνοδος θα πρέπει να συνέλθει εκ νέου και αναλόγως να κρίνει, αν είναι καταδικαστική ή όχι η απόφαση.

Τι σημαίνει αργία, αν χάσει την έφεση

Αν ο τέως Κιτίου χάσει την έφεση, η Σύνοδος πλέον, δεν θα έχει την πολυτέλεια και θα είναι παρωδία,  να του επιβάλει ποινή αργία επ’ αόριστον, σημείωσε ο Αριστείδης Βικέτος, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει καθώς η αργία είναι για συγκεκριμένο διάστημα.

«Θα πρέπει να τον καθαιρέσει ή να αποφασίσει στέρηση της ιεροσύνης. Εφόσον αύριο ληφθεί απόφαση για να τεθεί σε αργία, ο τέως Κιτίου δεν θα μπορεί να φορέσει πετραχήλι, ούτε να τελέσει θεία λειτουργία, όπως έκανε μέχρι σήμερα, ούτε άλλη ιεροπραξία στην εκκλησία» ανέλυσε ο Α.Βικέτος.

Θα πρέπει, κατέληξε, να προσδιοριστεί επίσης η απόπειρα βιασμού ανήλικης, σε ποιο παράπτωμα αντιστοιχεί, ενέργεια η οποία σε κάθε περίπτωση είναι καταδικαστέα και οι ιεράρχες θα πρέπει να έχουν διαυγή της ζωή τους.