Ενστάσεις στην περίπτωση που υποβληθεί αίτημα, στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, το μόνο αρμόδιο σώμα για να εξετάσει αιτήσεις για παύση αξιωματούχων, σε βάρος του γενικού Ελεγκτή, ετοιμάζει ομάδα νομικών συμβούλων, μεταξύ των οποίων και ο Χρίστος Κληρίδης, ο οποίος μιλώντας στο philenews podcast, προειδοποίησε ότι, αν προχωρήσει η Νομική υπηρεσία, τότε θα είναι το Βατερλώ του Προέδρου Χριστοδουλίδη, γιατί σημαίνει πως θα έχουν την έγκριση του Γενικός Εισαγγελέας και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας για να προχωρήσουν. Κάτι τέτοιο είπε, θα έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα του προέδρου.

Ο κύριος Κληρίδης μίλησε για διαδικασία σε δύο στάδια, τις προδικαστικές ενστάσεις και επί της ουσίας. Προηγούμενη ακριβής νομολογία δεν υπάρχει αναφέρει ο κ. Κληρίδης, εξηγώντας ότι πρόκειται για καταγγελία ανεξάρτητου θεσμού, κατά συναδέλφου του, ισοβάθμιου, επίσης ανεξάρτητου θεσμού. Η υπόθεση σημειώνει, διαφέρει από την περίπτωση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, διότι επρόκειτο για διαδικασία που άρχισε ο Γενικός Εισαγγελέας κατά του υφισταμένου του.

Θα πρέπει να αποδειχθούν δύο πράγματα. Η συμπεριφορά η οποία περιγράφεται ως ανάρμοστη, να είναι τέτοιας μορφής και έκτασης, που να τον καθιστά ανίκανο να συνεχίσει τα καθήκοντα του. Δεύτερο, είναι να επιβεβαιώσουν τρίτοι ανεξάρτητοι παρατηρητές, θεωρούν ότι όσα έπραξε, ή όσα παρέλειψε να πράξει, δεν μπορεί να συνεχίσει να κατέχει αυτή τη θέση.