Διαβεβαιώσεις προς τους πληγέντες κατοίκους του Κορμακίτη έδωσε διά του κοινοβουλευτικού αντιπροσώπου τους, Γιαννάκη Μούσα, ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό τους και θα μεριμνήσει για την παροχή κάθε δυνατής στήριξης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Μούσας, ο Πρόεδρος επικοινώνησε μαζί του το βράδυ της Τετάρτης από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ζήτησε να πληροφορηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στον Κορμακίτη μετά την καταστροφική θεομηνία.

Ο Πρόεδρος, σημειώνει ο κ. Μούσας, αφού ενημερώθηκε για τις δύσκολες στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι του χωριού και για τις τραγικές συνέπειες με την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών σε ιδιωτικές και κοινοτικές περιουσίες, του ζήτησε να μεταφέρεθι τα αισθήματα συμπάθειας και συμπαράστασης του ιδίου και της κυβέρνησης του προς τον κόσμο του Κορμακίτη.

«Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και θα μεριμνήσει για την παροχή κάθε δυνατής στήριξης στους πληγέντες Μαρωνίτες. Μου ζήτησε ταυτόχρονα όπως τον κρατώ προσωπικά ενήμερο για όλες τις επί του θέματος εξελίξεις, όπως αυτές θα τροχοδρομηθούν τις επόμενες μέρες από το Υπουργείο Εσωτερικών. Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσωπικό του ενδιαφέρον και να δηλώσω πως η στήριξη του σε αυτές τις δύσκολες ώρες μάς αγγίζει και μας συγκινεί» καταλήγει.