Επαφή με την Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας Λίνα Μενδώνη είχε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής, σχετικά με το θέμα της συμμετοχής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Υπουργός έγινε συνεννόηση και τον διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί η λύση ώστε ο ΘΟΚ να εκπροσωπηθεί στο Φεστιβάλ Επιδαύρου «με τον τρόπο που αρμόζει στο κρατικό θέατρο της Κύπρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Σιλβέστρος: Ξεπερασμένη η νοοτροπία του «Κύπριου ιθαγενή»

Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη που έδωσε το καλοκαίρι στον «Φ» η Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας είχε σημειώσει τα εξής: 

«Εγώ θυμάμαι τον ΘΟΚ να δίνει εξαιρετικές παραστάσεις στην Επίδαυρο. Κάποια στιγμή έμεινε εκτός κι αυτό συνέπιπτε με μια κοιλιά που ίσως έκανε. Οι κύριοι Προδρόμου και Τουμαζής μου έθεσαν κι αυτό το θέμα, το οποίο θεωρώ ότι μπορούμε κάλλιστα να αντιμετωπίσουμε με θετική διάθεση, θεωρώντας ότι ο ΘΟΚ είναι το τρίτο εθνικό θέατρο του ελληνισμού. Βεβαίως, αυτό δεν θα γίνει χαριστικά. Πλέον υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να πάει πολύ καλά ο ΘΟΚ και φυσικά το φεστιβάλ είναι απολύτως ανοιχτό για να τον υποδεχτεί ξανά». 

Επιπλέον, κατόπιν και σχετικής παρέμβασης της Προέδρου του ΘΟΚ Αντιγόνης Παπαφιλίππου, το θέμα είχε τεθεί και πάλι, ως εκπεφρασμένη πρόθεση του ΔΣ του οργανισμού, κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψη της Λ. Μενδώνη στην Κύπρο τον περασμένο Οκτώβριο, κατόπιν πρόσκλησης από τον Υφυπουργό Πολιτισμού.