Η Υπηρεσία Θήρας του εξέδωσε εξώδικο 10.000 ευρώ για λαγό που είχε στο ψυγείο. Δεν το πλήρωσε και τελικά η υπόθεση αποσύρθηκε από το δικαστήριο λόγω έλλειψης στοιχείων.

Η σχετική καταγγελία, έγινε στις 17/10/2019 στην Αστυνομία Παλαιχωρίου από λειτουργό της Υπηρεσίας Θήρας, σύμφωνα με την οποία μετά από πληροφορία, βρέθηκε στο ψυγείο οικίας που διαμένει ο κατηγορούμενος ένας λαγός. Η έρευνα έγινε στην απουσία του κατηγορούμενου, χωρίς να ακουστεί και να του δοθεί η ευκαιρία να δώσει τη δική του εκδοχή. Από εξέταση του λαγού από κτηνίατρο, φάνηκε ότι φονεύθηκε από σύγκρουση με όχημα. Αρχικά, εκδόθηκε εναντίον του εξώδικο ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ, το οποίο ο επηρεαζόμενος δεν πλήρωσε, με αποτέλεσμα να ανοιχθεί εναντίον του υπόθεση. 

Ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Κληρίδης, με επιστολή του ημερομηνίας 18/10/2022 ζήτησε από τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, όπως για την υπόθεση καταχωρηθεί αναστολή ποινικής δίωξης, επειδή τα γεγονότα δεν αποδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος ήταν το μόνο άτομο που είχε στην κατοχή του το φονευμένο θήραμα, αφού στο υποστατικό που έγινε η έρευνα, ο κατηγορούμενος ζει μαζί με την οικογένεια του, όπου και άλλα άτομα ασχολούνται με το κυνήγι. «Δεν μπορεί να κατηγορείται ένα άτομο επειδή απλά θεωρεί κάποιος ότι αφού διαμένει στην οικία ότι αυτό εξυπακούεται στο ότι είναι και υπεύθυνος για την ύπαρξη του φονευμένου θηράματος στην κατάψυξη στην οικία στην οποία έχουν πρόσβαση και έλεγχο και άλλα πρόσωπα», αναφέρεται στην επιστολή.

«Είναι η θέση μας», αναφέρει ο κ. Κληρίδης, «ότι οποιαδήποτε μαρτυρία σε βάρος του κατηγορούμενου με το θήραμα απουσιάζει, με αποτέλεσμα να είναι αδικαιολόγητη η εμπλοκή του, αφού θα μπορούσε να τοποθετήσει οποιοσδήποτε άλλος το θήραμα στην κατάψυξη». 

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης με επιστολή του προς τον κ. Κληρίδη ημ. 7/3/2023, αφού αναφέρει ότι μελέτησε τα γεγονότα της υπόθεσης και τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης, αποφάσισε να καταχωρήσει αναστολή ποινικής δίωξης της υπόθεσης, συμφωνώντας στην ουσία ότι δεν μπορούσε να αποδειχθεί η εμπλοκή του κατηγορούμενου στο αδίκημα της κατοχής θηράματος κατά παράβαση του σχετικού νόμου.