Ένοχο έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας κατηγορούμενο σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, καθώς επίσης και για παραγωγή, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για έκθεση ελαφρυντικών του κατηγορούμενου και επιβολή ποινής στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς του ανήλικου θύματος, το οποίο εργάστηκε στην επιχείρηση που διατηρούσε ο κατηγορούμενος για περίπου τρία χρόνια. Αρχικά οι μεταξύ τους σχέσεις ήταν πολύ καλές, ωστόσο όταν ο ανήλικος παραπονούμενος ήταν στην ηλικία των 10-11 ετών ο κατηγορούμενος τον προσέγγισε, λέγοντάς του ότι πρέπει να λένε τα μυστικά τους. Στο πλαίσιο αυτό ο κατηγορούμενος του έλεγε διάφορα δικά του μυστικά, ενώ έδειχνε στον ανήλικο πως μπορεί κάποιος να βρει στο διαδίκτυο βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.

Κατά την περίοδο Ιουνίου και Ιουλίου 2018, ο κατηγορούμενος βιντεογράφησε τον ανήλικο, παρά τη θέλησή του, σε τρεις συναντήσεις που ο ίδιος ο κατηγορούμενος διευθέτησε με ενήλικη γυναίκα. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος έλεγε στον ανήλικο πως δεν έπρεπε να πει οτιδήποτε στους γονείς του, ενώ από την πλευρά του ο παραπονούμενος φοβούμενος την αντίδραση των γονέων του κράτησε το στόμα του κλειστό.

Τον Αύγουστο του 2019 ο πατέρας του ανήλικου συμφώνησε με τον κατηγορούμενο να ανοίξουν μαζί μια επιχείρηση, η οποία λειτούργησε τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου. Σύντομα όμως οι δύο συνέταιροι αποφάσισαν να διαλύσουν τον συνεταιρισμό και ο πατέρας του παραπονούμενου να αποχωρήσει. Στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμφωνίας, συμφώνησαν όπως ο κατηγορούμενος του καταβάλει το ποσό των €10,000. Ο κατηγορούμενος κατέβαλε το ποσό των €5,000 και υποσχέθηκε ότι θα κατέβαλλε το υπόλοιπο ποσό, πράγμα όμως που δεν έπραξε.

Σε συνάντηση που έγινε στη συνέχεια με σκοπό τη διευθέτηση των μεταξύ τους διαφορών και πληρωμής του υπολοίπου, ο κατηγορούμενος απείλησε τον πατέρα του ανήλικου, αποκαλύπτοντας του πως έχει στην κατοχή του βίντεο με τον γιο του να δέχεται στοματικό έρωτα από μια γυναίκα. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος απέτρεψε τον πατέρα του παιδιού από το να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία, λέγοντάς του πως λόγω γνωριμιών που έχει με αστυνομικούς, η υπόθεση δεν θα προωθηθεί.

Μετά την υποβολή της καταγγελίας, το θύμα έδωσε οπτικογραφημένη κατάθεση στην Αστυνομία, ενώ η ψυχολόγος που προέβη σε ψυχολογική αξιολόγηση του ανήλικου κατέληξε πως αυτός παρουσίαζε σοβαρή και επίμονη συμπτωματολογία στο πλαίσιο διάγνωσης διαταραχής μετατραυματικού στρες.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στον χώρο εργασίας του κατηγορούμενου και στην επιχείρηση που διατηρούσε εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια. Κατασχέθηκε επίσης το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου, στο οποίο ανευρέθηκαν πέντε βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό, στα οποία απεικονίζονταν παιδιά κάτω των 13 ετών. Τα εν λόγω αρχεία βρέθηκαν στην εφαρμογή WhatssApp και είχαν αποσταλεί σε άγνωστο/α πρόσωπο/α. Ανάμεσα στα αρχεία αυτά ήταν και τρία βίντεο, στα οποία απεικονίζονται τα τρία επίδικα περιστατικά με τον ανήλικο παραπονούμενο. Στο ίδιο τηλέφωνο εντοπίστηκε ακόμη ένα βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονταν παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών, το οποίο όμως ήταν διαγεγραμμένο. Εξάλλου, στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του κατηγορούμενου εντοπίστηκαν έξι αρχεία βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό από τα οποία τα πέντε απεικονίζουν παιδιά κάτω των 13 ετών.

Το Δικαστήριο αφού έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, όρισε την υπόθεση για έκθεση των ελαφρυντικών και επιβολή ποινής στις 15 Ιουλίου 2022.