Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη τα ξημερώματα της Κυριακής, κατά την οποία τραυματίστηκε εξάχρονο παιδί και 42χρονος, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Η Αστυνομία, έπειτα από την αξιολόγηση πληροφοριών, φόρεσε χειροπέδες το πρωί σε 34χρονο επιχειρηματία στην Αγία Νάπα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ο ύποπτος, δεν τοποθετείται στη σκηνή της απόπειρας φόνου αλλά φαίνεται να συνδέθηκε με την υπόθεση και θα ανακριθεί.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη συνελήφθη 31χρονος, κάτοικος Ορόκλινης, ο οποίος συνδέθηκε με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε προσωπίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο ύποπτος ομολόγησε στη γραπτή κατάθεση πως υπήρχε συμβόλαιο θανάτου για τον 42χρονο, ο οποίος είναι συγγενής με πρόσωπο που έχει πολλές ανοικτές υποθέσεις και πως του ανατέθηκε από πρόσωπο που αναζητείται, να το εκτελέσει έναντι αμοιβής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομολόγησε ο 31χρονος την απόπειρα φόνου- Αναζητείται δεύτερο προσωπο

Aνέφερε ακόμη πως αυτός άνοιξε πυρ με το κλεμμένο στρατιωτικό τυφέκιο, εναντίον του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου με οδηγό τον 42χρονο και συνεπιβάτη τον εξάχρονο και πως δεν αντιλήφθηκε πως στο όχημα ήταν και ένα παιδί. Σημειώνεται πως το δεύτερο πρόσωπο που αναζητείται, τοποθετείται στη σκηνή της απόπειρας φόνου, με τις πληροφορίες να τον φέρουν να έχει δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο από την οικογένειά του, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα. Πρόκειται για 35χρονο γνωστό στις Αρχές, που φέρεται να είναι ο συνδετικός κρίκος με τους ηθικούς αυτουργούς της απόπειρας φόνου.

Yπενθυμίζεται ότι τα τραγικά λάθη που έκαναν ο δράστης και ο συνεργός του, κατά τη διαφυγή τους από τη σκηνή της απόπειρας φόνου, αφήνοντας πίσω όπλο, κουκούλα, προσωπίδα κι ένα… παπούτσι, έφεραν νωρίτερα τη σύλληψη 31χρονου, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή, κατονομάζοντας το δεύτερο πρόσωπο. Ο ύποπτος, που είναι κάτοικος της Ορόκλινης, φέρεται να ομολόγησε τη διάπραξη των αδικημάτων και πιστεύεται πως είναι αυτός που άνοιξε πυρ εναντίον του διπλοκάμπινου οχήματος του 42χρονου, στο οποίο επέβαινε και το παιδί.