Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 32χρονος Ελληνοκύπριος, που είναι ύποπτος για απόπειρα απαγωγής 12χρονης από στάση λεωφορείου στη Δερύνεια.

Η υπόθεση καταχωρίστηκε από την Αστυνομία και το Δικαστήριο διέταξε όπως αφεθεί ελεύθερος ο 32χρονος, αφού υπογράψει χρηματική εγγύηση ύψους 4 χιλιάδων ευρώ. Η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 11 Απριλίου.

Σημειώνεται πως ο 32χρονος αντιμετωπίζει το αδίκημα της απόπειρας απαγωγής νεαρής γυναίκας ηλικίας κάτω των 16. Ο 32χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη την Πέμπτη από υπό κάλυψη αστυνομικούς, στη Δερύνεια όπου διαμένει. Ανακρινόμενος παραδέχθηκε την παρουσία του στη στάση λεωφορείου, λέγοντας πως αυτός κάλεσε το κορίτσι να μπει στο αυτοκίνητό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα τροπή στην υπόθεση απόπειρας απαγωγής 12χρονης

Ισχυρίστηκε, ωστόσο, πως νόμιζε πως επρόκειτο για ενήλικη γυναίκα από το εξωτερικό και γι’ αυτό της μίλησε στα αγγλικά. Σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του, όταν αντιλήφθηκε πως επρόκειτο για ανήλικη έφυγε από την περιοχή. Την υπόθεση είχε καταγγείλει στην Αστυνομία την περασμένη Τρίτη η μητέρα της ανήλικης.

Το περιστατικό συνέβη λόγο μετά τις 7 το πρωί της ίδιας ημέρας και έγινε αντιληπτό από δύο εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σταμάτησαν με αυτοκίνητό για να δουν τι συνέβη και είδαν τον ύποπτο να εγκαταλείπει την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραδέχθηκε πως προσέγγισε τη 12χρονη ο 32χρονος