Του Paul Iddon

Ο στρατός του Ιράκ φέρεται να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στη συντήρηση του στόλου των ρωσικής κατασκευής στρατιωτικών ελικοπτέρων του ως έμμεσο αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η τελευταία τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή (OIG) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ σημειώνει ότι τα προβλήματα της ρωσικής εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Μόσχας επηρέασαν την ικανότητα του Ιράκ να συντηρεί τα ρωσικής κατασκευής αεροσκάφη του.

Η έκθεση της OIG αποκάλυψε ότι τα στρατιωτικά μεταφορικά ελικόπτερα Mi-17 Hip της Διοίκησης Αεροπορίας του Ιρακινού Στρατού (IqAAC), ειδικότερα, έχουν επηρεαστεί αρνητικά. Εκτός του ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του στόλου ελικοπτέρων του IqAAC, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης επιθετικά ελικόπτερα Mi-28NE και Mi-35M, τα Mi-17 είναι απαραίτητα για την υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων και τη διενέργεια διακομιδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα ουκρανικά DIY drones κλιμακώνουν τις επιθέσεις κατά των Ρώσων

Η έκθεση επεσήμανε ότι “η μειωμένη συντήρηση και υλικοτεχνική υποστήριξη για τα; Mi-17 είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντικότερη μείωση του ποσοστού ικανότητας αποστολής μεταξύ των αεροσκαφών των Ιρακινών Δυνάμεων Ασφαλείας (ISF) που συνδέονται με επίγειες μονάδες”.

“Επιπλέον, δεδομένης της επιθυμίας της ISF να χρησιμοποιεί συχνά το Mi-17 σε επιχειρήσεις, τα αεροσκάφη υπερβαίνουν τις συνιστώμενες ώρες πτήσης τους, επιδεινώνοντας τα χαμηλά ποσοστά ικανότητάς τους για αποστολές”, προστίθεται στην έκθεση.

Οι αναποδιές αυτές έρχονται λίγους μήνες αφότου το Ιράκ ξεκίνησε ένα πρόγραμμα συντήρησης των στρατιωτικών ελικοπτέρων του.

Κατά την επίσκεψή του την 1η Μαρτίου στην αεροπορική βάση Taji βόρεια της Βαγδάτης, ο Ιρακινός υπουργός Άμυνας Anad Sadoun επιθεώρησε τα ρωσικής κατασκευής ελικόπτερα που επέστρεψαν πρόσφατα σε υπηρεσία μετά το πρόγραμμα συντήρησης.

“Συνεχίζουμε αυτή την εκστρατεία και στο εγγύς μέλλον σχεδιάζουμε να επισκευάσουμε μια δεύτερη παρτίδα ελικοπτέρων, και ούτω καθεξής, μέχρι να ολοκληρώσουμε την επισκευή όλων των χαλασμένων ελικοπτέρων και να αυξήσουμε έτσι το συνολικό επίπεδο ετοιμότητας σε πάνω από 80%”, σημείωσε ο Ιρακινός υπουργός.

Καθώς ο πόλεμος αυτός θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον, το Ιράκ δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει το σχέδιο επισκευής του σύντομα. Ίσως τελικά αναγκαστεί να κρατήσει μερικά ελικόπτερα στο έδαφος και να τα “διαλύσει” για να διατηρήσει τα υπόλοιπα στον αέρα.

Μια σημαντική μείωση του αριθμού των λειτουργικών Mi-17 θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητα του ISF να καταπολεμήσει τα “κατάλοιπα” του ISIS στη χώρα.

Όπως και οι Ιρακινοί, οι Αφγανοί αγαπούσαν τα Mi-17 τους, θεωρώντας τα πολύ πιο κατάλληλα για το αμμώδες περιβάλλον του Αφγανιστάν και ευκολότερα στη συντήρηση και τη λειτουργία τους χάρη στην εμπειρία δεκαετιών από τη χρήση τους.

Δεδομένης αυτής της εξοικείωσης, οι ΗΠΑ έκαναν το πρακτικό βήμα της προμήθειας των Mi-17 για τον αφγανικό στρατό, όπως έκαναν και για το Ιράκ. Ωστόσο, το Κογκρέσο έβαλε ένα τέλος σε αυτό το 2012 και οι ΗΠΑ πίεσαν τον αφγανικό στρατό να υιοθετήσει το UH-60 Black Hawk.

Οι Αφγανοί δεν είχαν καμία απολύτως εξοικείωση με το εμβληματικό αμερικανικό ελικόπτερο. Χρειάστηκε να επανεκπαιδεύσουν πλήρως τους πιλότους και τους μηχανικούς με εκτεταμένη πρακτική υποστήριξη από χιλιάδες Αμερικανούς συνεργάτες. Ακόμη και αν ο αφγανικός στρατός δεν είχε καταρρεύσει δραματικά τον Αύγουστο του 2021, θα χρειαζόταν, σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030 για να μπορέσουν οι Αφγανοί να συντηρούν πλήρως μόνοι τους τα Black Hawk.

Ενώ μετά το 2003 το Ιράκ απέκτησε μαχητικά αεροσκάφη F-16 και άρματα μάχης M1 Abrams από τις ΗΠΑ, η χώρα αποφάσισε να συνεχίσει να αγοράζει τα περισσότερα από τα ελικόπτερά της από τη Ρωσία.

Η Βαγδάτη ζήτησε την πιθανή πώληση αμερικανικών επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache τον Ιανουάριο του 2014, αλλά τελικά επέλεξε ρωσικά. Τα Mi-35 και Mi-28 που απέκτησε το Ιράκ στα μέσα της δεκαετίας του 2010 ήταν ευκολότερο να λειτουργήσουν και να ενσωματωθούν στον στρατό του, δεδομένης της προηγούμενης εμπειρίας του με τις προηγούμενες εκδόσεις. Επιπλέον, η Μόσχα δεν έθεσε όρους στις πωλήσεις, κάτι που αναμφίβολα θα έκανε η Ουάσινγκτον με την πώληση ενός Apache.

Το Ιράκ ήταν επίσης πολύ πιο ευτυχής με την προμήθεια επιπλέον Mi-17 αντί να αναζητήσει Black Hawk για παρόμοιους λόγους με τον αφγανικό στρατό. Όπως και στο Αφγανιστάν, θα αντιμετώπιζε αναμφίβολα σημαντικές δυσκολίες στην ενσωμάτωση των Black Hawk στον στρατό του.

Όλες αυτές οι αποφάσεις ήταν απολύτως λογικές για το Ιράκ εκείνη τη στιγμή. Παρ’ όλα αυτά, η μεσολάβηση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και οι δυσμενείς επιπτώσεις των επακόλουθων προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού στο IqAAC μπορεί τελικά να αφήσουν τη Βαγδάτη να εύχεται εκ των υστέρων να είχε διαφοροποιήσει το στόλο των ελικοπτέρων της αγοράζοντας τουλάχιστον μερικά αμερικανικά ελικόπτερα.

Πηγή: Forbes