Την ικανοποίησή του εξέφρασε το ΔΗΚΟ για την έγκριση  από την Επιτροπή Οικονομικών,  της  Έκθεσης του Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ, S&D), ως εισηγητή εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εν λόγω Έκθεση αποτελεί το κύριο εργαλείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για αξιολόγηση και παράθεση εισηγήσεων, επί των πολιτικών που εφαρμόζει η ΕΚΤ, η οποία είναι μεν ανεξάρτητο θεσμικό όργανο, αλλά λογοδοτεί πρωτίστως στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο, για πρώτη φορά όρισε εισηγητή έναν Κύπριο Ευρωβουλευτή. 

«Η Έκθεση αυτή είναι η πρώτη στη νέα θητεία, για το συγκεκριμένο θέμα και η πρώτη επί θητείας της νέας Προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, θέτοντας έτσι τη βάση για τις επόμενες εκθέσεις που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της υπόλοιπης θητείας.

 
Στην Έκθεση υπάρχουν διάφορα θέματα που αφορούν και την Κύπρο, όπως η ανάγκη για ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης με την πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων, τα πολύ χαμηλά ή αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις, ο δανεισμός προς τις μικρές επιχειρήσεις, οι καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών κ.α.
 
Η Έκθεση θα παραπεμφθεί για συζήτηση ενώπιον της Προέδρου της ΕΚΤ, κ. Λαγκάρντ και για ψήφιση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον Φεβρουάριο 2020» καταλήγει η ανακοίνωση. ,
 
Πηγή: philenews