Η UBS ανακοίνωσε μεγάλο καθαρό κέρδος, ύψους 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το δεύτερο τρίμηνο, εν μέσω της εξαγοράς της πρώην ανταγωνίστριας της Credit Suisse, η οποία κατέγραψε ζημιές πέραν των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, αναφέρει επίσης ότι αναμένει να εξασφαλίσει μείωση κόστους άνω των 10 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του 2026 από την ενσωμάτωση της Credit Suisse.

Επιπλέον, η UBS ανακοίνωσε την απόφαση της η ελβετική μονάδα της Credit Suisse να “ενσωματωθεί πλήρως” στις δραστηριότητές της και, ως εκ τούτου, θα εξαφανιστεί, χωρίς να διευκρινίσει τις επιπτώσεις στις περικοπές θέσεων εργασίας.

Μια απόφαση η οποία έρχεται παρά τις πιθανές αντιδράσεις στην Ελβετία, ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

«Η ανάλυσή μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η πλήρης ενσωμάτωση είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για τη UBS, τα ενδιαφερόμενα μέρη μας και την ελβετική οικονομία», αναφέρει η UBS στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου.

«Οι δύο ελβετικές οντότητες θα λειτουργούν χωριστά μέχρι την προγραμματισμένη νομική ενοποίησή τους για το 2024, ενώ η σταδιακή μετάβαση των πελατών στα συστήματα της UBS αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025», προσθέτει.

ΚΥΠΕ