Η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων General Atlantic ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά του επενδυτικού φορέα υποδομών Actis με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, στην τελευταία ένδειξη ότι οι επενδυτές ποντάρουν στην ανάπτυξη εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων.

Η συμφωνία θα αυξήσει τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της General Atlantic σε περίπου 96 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με κοινή δήλωση των δύο εταιρειών, η οποία δεν γνωστοποίησε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

Η συμφωνία έρχεται λίγες ημέρες αφότου η BlackRock ενέκρινε την εξαγορά της Global Infrastructure Partners έναντι 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θέτοντας τον γίγαντα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στο επίκεντρο των επενδύσεων σε λιμάνια, έργα ενέργειας και ψηφιακές υποδομές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας της General Atlantic, η Actis θα γίνει ο βραχίονας βιώσιμων υποδομών της εταιρείας, προσθέτοντας περίπου 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που ειδικεύονται στην ενεργειακή μετάβαση, την ψηφιακή μετάβαση και τον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας, δήλωσαν οι εταιρείες.

“Η αντιμετώπιση του παγκόσμιου μοντέλου βιωσιμότητας απαιτεί οικονομικό μετασχηματισμό και επενδύσεις κεφαλαίου σε μαζική κλίμακα. Με την προσθήκη της Actis, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός”, δήλωσε ο Bill Ford, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της General Atlantic.

Η Actis θα συνεχίσει να διοικείται από τον πρόεδρο και ανώτερο εταίρο της Torbjorn Caeser και τα ταμεία της θα λειτουργούν υπό την υπάρχουσα επωνυμία Actis, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η General Atlantic, που ιδρύθηκε το 1980, κατέχει σήμερα ένα χαρτοφυλάκιο 225 εταιρειών, μεταξύ των οποίων η εταιρεία λιανικής πώλησης fast-fashion Shein, την ινδική startup ψηφιακών πληρωμών PhonePe και την εταιρεία τεχνολογίας αυτοκινούμενων οχημάτων Mobileye, όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα της.

Capital.gr