Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Οικολόγων τις τελευταίες ώρες με την κρίση στο στρατόπεδο των πρασίνων να βαθαίνει.

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου υπέβαλε χθες την παραίτηση του από την προεδρία του Κινήματος, ενώπιον των μελών της Πολιτικής και Εκτελεστικής Επιτροπής των πρασίνων, με άμεση μάλιστα ισχύ. Στην επιστολή παραίτησης του, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου επικαλείται προσωπικούς λόγους. Το γεγονός ότι η παραίτηση ήρθε μία μέρα μετά την αποχώρηση από την κοινοβουλευτική ομάδα των Οικολόγων της Αλεξάνδρας Αταλλίδου δεν αφήνει περιθώριο μη διασύνδεσης των δύο.

Άλλωστε η αφορμή της παραίτησης Ατταλίδου ήταν οι αντιδράσεις και οι επιθέσεις, όπως ισχυρίζεται, που δέχθηκε από μέλη του Κινήματος για την πρόταση που αφορά το δικαίωμα υιοθεσίας σε ζευγάρια από σύμφωνο συμβίωσης. Διευθέτηση η οποία δίνει το δικαίωμα υιοθεσίας και σε ομόφυλα ζευγάρια. Η συγκεκριμένη πρόταση νόμου κατατέθηκα από κοινού με τον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, ο οποίος έγινε και αυτός δέχτης έντονης κριτικής.

Το θέμα της κ. Ατταλίδου απασχόλησε τη συνεδρία της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος την Δευτέρα το βράδυ, η οποία κράτησε και μετά τα μεσάνυκτα, χωρίς όμως να υπάρξει κατάληξη. Η συνεδρία θα συνεχιζόταν και σήμερα. Σε δηλώσεις του το πρωί χθες στο  ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είχε δηλώσει ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια τόσο από τον ίδιο όσο και από δύο άλλα μέλη του Κινήματος για να μεταπειστεί η κ. Ατταλίδου και να συνεχίσει να είναι στην κοινοβουλευτική ομάδα των Οικολόγων. Υπό αυτά τα δεδομένα γίνεται αντιληπτό ότι η χθεσινή παραίτηση Θεοπέμπτου από την ηγεσία των Οικολόγων έρχεται ως συνέχεια της παραίτησης Ατταλίδου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος.

Η Αλεξάνδρα Ατταλίδου θα διατηρήσει την έδρα της στη Βουλή συνεχίζοντας ως ανεξάρτητη. Το ξεκαθάρισε και η ίδια χθες με δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ όπου ήταν φιλοξενούμενη, εξηγώντας για ακόμα μια φορά τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα των Οικολόγων.