Δεν θα είναι υποψήφια για τις ευρωεκλογές με κανένα κόμμα δηλώνει κατηγορηματικά η ανεξάρτητη πλέον βουλεύτρια Αλεξάνδρα Ατταλλίδου.

Κληθείσα από το philenews να απαντήσει στα όσα λέγονται γύρω από την σημερινή παραίτηση της από το Κίνημα Οικολόγων και τα περί συμφωνίας με άλλο κόμμα για να είναι στο ψηφοδέλτιο του στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, η κ. Ατταλίδου αναφέρει πώς δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

«Παρόλο που η συμμετοχή μου στο Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί μεγάλη επιθυμία, διότι είναι και ένας χώρος τον οποίο γνωρίζω και μπορώ να προσφέρω, εντούτοις δεν θα διεκδικήσω εκλογή. Ο λόγος είναι διότι θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνω στη Βουλή και να συνεχίσω το έργο μου υπερασπιζόμενη τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση στον τόπο μας και φωνή ενάντια στο ΕΛΑΜ και την ακροδεξιά. Δυστυχώς, όλα τα κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ και της δική μου φωνής, με την ανοχή που επιδεικνύουν στο ΕΛΑΜ και στις πολιτικές του, κανονικοποιούν την ακροδεξιά στην κυπριακή Βουλή».

Η Αλεξάνδρα Ατταλίδου, η οποία συνεχίζει πλέον την κοινοβουλευτική της δράση ως ανεξάρτητη βουλεύτρια, αναφέρει ότι έχει προσεγγιστεί για να είναι και υποψήφια δήμαρχος Λευκωσίας και έχει απαντήσει αρνητικά. Επανέλαβε ότι προτεραιότητα της παραμένει η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βουλή και ο αγώνας για λύση του Κυπριακού και μια καλύτερη και ενωμένη Κύπρο.

Από αυτές τις αρχές και αξίες έμαθε να πορεύεται και την οδήγησαν να λάβει και την απόφαση για παραίτηση της από το Κίνημα Οικολόγων. Όπως είπε, ήταν μία απόφαση η οποία μπορούσε να ληφθεί πριν αρκετούς μήνες, αλλά έκανε υπομονή, περιμένοντας ότι θα πραγματοποιείτο ιδεολογικό συνέδριο για επικαιροποίηση των θέσεων του Κινήματος.

«Φτάσαμε λίγους μήνες πριν από ακόμα μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση αλλά ως Κίνημα Οικολόγων δεν έχουμε κάνει καμία προετοιμασία και δεν έχουμε καθορίσει τις θέσεις και τις αρχές μας».

Σε σχέση με την πρόταση νόμου η οποία τροποποιεί τους περί πολιτικής συμβίωσης νόμους, έτσι ώστε πρόσωπα τα οποία έχουν συνάψει πολιτική συμβίωση να έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για σκοπούς υιοθεσίας ως να είχαν συνάψει γάμο, και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις των δύο πλευρών, σχολίασε:

«Όταν είσαι κίνημα Οικολόγων πρέπει να σε χαρακτηρίζουν οι αρχές της Οικολογίας και να είσαι υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επί όλων όμως των θεμάτων και όχι επιλεκτικά. Η πρόταση δίνει το δικαίωμα σε όλα τα ζευγάρια, ετερόφυλα και ομόφυλα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να μπορούν να κάνουν αίτηση για υιοθεσία».