Νέα δεδομένα δημιουργούνται στον Δημοκρατικό Συναγερμό σε σχέση με το Δήμο Λευκωσίας και τον πιθανό υποψήφιο Δήμαρχο που θα στηρίξει το κόμμα.

Ο τέως Υπουργός Άμυνας και τέως Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης, πρόλαβε τις διαδικασίες του κόμματος και με ανακοίνωση του χθες εξήγγειλε και επίσημα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Λευκωσίας. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ήρθε ως συνέχεια της γνωστοποίησης της απόφασης της τέως Υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου ότι δεν ενδιαφέρεται για να είναι υποψήφια για τη Δημαρχία της πρωτεύουσας. Όπως αποκάλυψε μάλιστα την Κυριακή το philenews, έχει ενημερώσει για την απόφαση της και την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Δήλωση ότι δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει τη Δημαρχία Λευκωσίας έκανε την προηγούμενη βδομάδα και ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Νίκους Νουρής.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Χαράλαμπου Πετρίδη αλλάζει εκ νέου το σκηνικό. Οι διαδικασίες στο Δημοκρατικό Συναγερμό βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο πλαίσιο του Πολιτικού Γραφείου, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που έγινε από πλευράς ηγεσία, αλλά και άλλους παράγοντες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στη δημοσκόπηση που έγινε, είχαν προβάδισμα ο νυν Δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου και η Νατάσα Πηλείδου. Στη δημοσκόπηση έλαβαν μέρος οι Ανδρέας Κωνσταντίνου, Νατάσα Πηλείδου, Χαράλαμπος Πετρίδης, Χρύσανθος Φάκκας και Νίκος Νουρής.

Στην ανακοίνωσή του, ο Χαράλαμπος Πετρίδης εκφράζει τη βούλησή του να ηγηθεί της νέας αυτής προσπάθειας, αναγνωρίζοντας όπως αναφέρει «τις προκλήσεις της μεταρρύθμισης και ενοποίησης του μεγαλύτερου Δήμου της Κύπρου και της μοιρασμένης πρωτεύουσας».

Όπως σημειώνει, έχει τις επιστημονικές γνώσεις και την πείρα για να προσφέρει στην επιτυχία του νέου σχήματος, ενώ προσθέτει πως η εμπειρία του στη διακυβέρνηση της χώρας ως Υπουργός Άμυνας, η αυτοδιοικητική θητεία του στον Δήμο Αγλαντζιάς και το συναινετικό, ενωτικό ήθος, που υπήρξε ανέκαθεν η πολιτική και προσωπική του πυξίδα, συναποτελούν μια παρακαταθήκη, την οποία καταθέτει, με δεδομένη και την πολιτική διάσταση του σύνθετου ρόλου, τον οποίο καλείται να διαδραματίσει ο νέος Δήμαρχος Λευκωσίας.

Από πλευράς Πινδάρου, ξεκαθαρίζεται ότι η διαδικασία όπως έχει αποφασιστεί από το Πολιτικό Γραφείο για την επιλογή του υποψηφίου για όλα τα Δημαρχεία, θα συνεχιστεί κανονικά.

Χθες έγινε μία ανασκόπηση της πορείας προς τις εκλογές στην καθιερωμένη μηνιαία συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν και να παρουσιαστούν στην ηγεσία του κόμματος και οι δημοσκοπήσεις που αφορούν και άλλους Δήμους της Κύπρου, με το μεγάλο ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στο Δήμο Λεμεσού. Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιείται για λογαριασμό της Πινδάρου, βρίσκονται τα ονόματα των νυν Δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη, του Γιάννη Αρμεύτη, του Νεόφυτου Χαραλαμπίδη, του Δώρου Αντωνίου και του προέδρου του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαληλίδη.

>> Προσέγγισαν Κωνσταντίνο: Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το τελευταίο διάστημα έγινε εκ νέου μία ανεπίσημη νύξη, όχι από την ηγεσία, αλλά από τρίτους, προς τον τέως Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, για να το πείσουν να είναι υποψήφιος για τη Δημαρχία Λευκωσίας. Ο ίδιος ωστόσο ήταν κάθετος εξαρχής επιμένοντας στην αρχική του απόφαση ότι δεν τον ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η Δημαρχία.

>> Αναμένεται συνάντηση Αννίτας- Στέφανου: Τις επόμενες μέρες αναμένεται να διευθετηθεί συνάντηση της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με τον γγ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των κατεχόμενων Δήμων, στο πλαίσιο και της πρότασης της προέδρου του ΔΗΣΥ για συναίνεση. Ο γγ του ΑΚΕΛ είχε απαντήσει θετικά με επιστολή του, όπως και ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν. Υπάρχει βέβαια διαφορετική προσέγγιση μεταξύ Πινδάρου και Εζεκίας Παπαϊωάννου ως προς τη φόρμουλα που θα μπορούσε να ακολουθηθεί. Την ίδια ώρα και τα δύο κόμματα έχουν να διαχειριστούν τις εσωκομματικές αντιδράσεις από ενδιαφερόμενους υποψήφιους για τη Δημαρχία κατεχόμενων Δήμων.

>> Άγγελος Χατζηχαραλάμπους για Λάρνακα: Το όνομα του Γενικού Διευθυντή του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελου Χατζηχαλάμπους έπεσε τις τελευταίες μέρες στο τραπέζι των συζητήσεων για κοινή στήριξη από ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ για την θέση του προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Λάρνακας. Πρόταση η οποία έρχεται από το ΔΗΚΟ, με τον ΔΗΣΥ να το βλέπει θετικά. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να γίνει και νέα εσωκομματική δημοσκόπηση στην οποία να περιλαμβάνεται και το όνομα του Άγγελου Χατζηχαραλάμπους. Σημειώνεται ότι στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε, μετρήθηκαν τα ονόματα του Ευάγγελου Ευαγγελίδη, Θεολόγου Μανώλη και Χάρη Μίλλα, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα.