Εκδήλωση με τίτλο «Κατόπιν αιτήματος του Ερντογάν» και κυπριακή συμμετοχή πραγματοποιείται την Τετάρτη στο Αμβούργο και συγκεκριμένα στο κοινωνικό κέντρο «Kolibri» στο St. Pauli.

Πρόκειται για εκδήλωση με θέμα την υπό εξέλιξη δίκη του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στο UHA Holstenglacis από τις αρχές Ιουνίου, μετά την έκδοσή του από την Κύπρο στη Γερμανία.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο συνήγορος υπεράσπισής του, Ευστάθιος Ευσταθίου, ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου και ο δημοσιογράφος Αλέκος Μιχαηλίδης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη δίκη του Κενάν Αγιάζ, την εκδήλωση θα συντονίσει η Γερμανίδα βουλευτής Cansu Ozdemir, ενώ θα παρευρεθούν βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο στην Τουρκία βρίσκεται υπό διωγμό.

Ο τίτλος της εκδήλωσης αναφέρεται ασφαλώς στην υπό τουρκική ενορχήστρωση δίωξη τόσο του Κενάν Αγιάζ όσο και άλλων Κούρδων αγωνιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από μονοήμερη επίσκεψή του στη Γερμανία τον περασμένο Νοέμβρη, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ικανοποίηση «για την ποινική διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου Περιφερειακού Δικαστηρίου του Αμβούργου, εναντίον ενός υπόπτου λειτουργού της κουρδικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από κοινού, από Κύπριους και Γερμανούς αλληλέγγυους στον Κενάν Αγιάζ, ο οποίος αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου και την επιστροφή του στην Κύπρο.