Στη μάχη των Ευρωεκλογών ετοιμάζεται να μπει από σήμερα ο ΔΗΣΥ, με τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού να καλούνται να επιλέξουν, μέσω ψηφοφορίας, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος. Η σημερινή συνεδρία του συλλογικού οργάνου του κόμματος έχει τη δική της σημασία, αφού διεξάγεται σε μια χρονική συγκυρία, όπου η Πινδάρου θέλει να γυρίσει σελίδα, μετά την πρόσφατη αναζωπύρωση των εσωκομματικών συγκρούσεων, που ταλανίζουν το κόμμα από τις προεδρικές εκλογές.

Οι δύο από τις έξι θέσεις του ψηφοδελτίου έχουν ήδη κλείσει από τις Ελένη Σταύρου και Χριστιάνα Ξενοφώντος, οι οποίες, μέσω των εσωτερικών κανονισμών, για ποσόστωση 30% με γυναίκες και νέους μέχρι 35 ετών, έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν μια από τις πολυπόθητες θέσεις στο ψηφοδέλτιο. Τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις διεκδικούν οι Λουκάς Φουρλάς, Μάριος Πελεκάνος, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, Χρίστος Αγγελίδης και Ονησίφορος Ιορδάνου, oι οποίοι δίνουν τη δίκη τους μάχη για να πείσουν τα 130 μέλη του Πολιτικού Γραφείου, που έχουν δικαίωμα ψήφου. Υπενθυμίζεται ότι χθες αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης, ο οποίος, με επιστολή του στο Πολιτικό Γραφείο, απέσυρε το ενδιαφέρον του προς διευκόλυνση της διαδικασίας.

Η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, που πραγματοποιείται το πρωί του Σαββάτου στη δημοσιογραφική εστία στη Λευκωσία, αρχίζει στις 11:00 με ομιλία της προέδρου του κόμματος Αννίτας Δημητρίου, ενώ ακολούθως η συνεδρία θα συνεχιστεί μόνο για τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Η πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου αναμένεται να στείλει μέσω της ομιλίας της μηνύματα νίκης και ενότητας, αφού μετά την ήττα στις προεδρικές εκλογές, η νίκη στις Ευρωεκλογές αναμένεται ότι θα συμβάλει στην εξασφάλιση και της επιδιωκόμενης νηνεμίας στο κόμμα.

Οι διεκδικούντες θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, θα έχουν στη διάθεση τους από πέντε λεπτά έκαστος, για να πείσουν τα μέλη του συλλογικού οργάνου ότι το όνομά τους αξίζει να βρίσκεται στους εκλεχτούς του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές. Στη συνέχεια θα στηθεί κάλπη για να ψηφίσουν τα 130 μέλη, που έχουν δικαίωμα ψήφου, μεταξύ των ωρών 12:30-14:30 και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου διεξάγεται εν τη απουσία του τέως Προέδρου του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επέλεξε να βρεθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου διεξάγονται οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Ακρόασης 2024. Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση, συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Το μέλλον της ειρήνης και της ασφάλειας: Από τις καλές προθέσεις στην ανανεωμένη συλλογική δράση».

Ακολουθεί συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου.