Είναι Κινέζος επιχειρηματίας, ζει στην Πάφο, έχει πρόσφατα βαπτισθεί Χριστιανός Ορθόδοξος μαζί με την μικρή του κόρη, παίρνοντας τα ονόματα Αλέξανδρος και Αλεξάνδρα και έχει αγαπήσει την Κύπρο και ιδιαίτερα την Πάφο.

Αυτό το απέδειξε εμπράκτως πολλές φορές την περίοδο αυτή της έκτακτης ανάγκης προβαίνοντας σε δωρεές ειδών πρώτης ανάγκης και ιατρικού εξοπλισμού σε σύνολα και υπηρεσίες που είχαν άμεση ανάγκη. Όπως έπραξε και σήμερα, προσφέροντας μεγάλο αριθμό προστατευτικών μασκών στη Σχολική Εφορεία Πάφου. Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί, ο Αλέξανδρος παρέδωσε τον εξοπλισμό σε εκπροσώπους της Σχολικής Εφορείας Πάφου οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την σημαντική δωρεά.

Ο Henry Jiang και η θυγατέρα του, Miu-Miu, ζουν μόνιμα τα τελευταία χρόνια στην Πάφο, νοιώθουν πλέον Κύπριοι και τον περασμένο Νοέμβριο έλαβαν την Θεία Χάρη κατά την τελετή βάπτισης τους, λαμβάνοντας και τα νέα τους ονόματα: Αλέξανδρος και Αλεξάνδρα. Νονός για τον πρώτo η Πηνελόπη Αθηνοδώρου-Μάντη και για την δεύτερη ο Μελάνθης Μελανθίου.