Άκρως θετικές εξελίξεις είχαμε στις σχέσεις προεδρικού-ΔΗΣΥ, αφού οι δύο εταιρείες τα βρήκαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια ανεπίσημου γεύματος, αν και σε κάποια στιγμή παρολίγον να σκίσουν τα δεφτέρια τους. Συγκεκριμένα έφαγαν, ήπιαν (αυτό κάνουν τα τελευταία εφτά χρόνια) οπόταν ενώ κυλούσαν όλα μέλι γάλα, κάποιος, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ρώτησε «ποιος θα πλύνει τα πιάτα»; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξεμάνη επειδή εξέλαβε την αναφορά σαν καρφί (κοινώς σπόντα) που παρέπεμπε σε ξέπλυμα, οπόταν έγινε το «έλα να δεις». Διότι, εκτός απ’ τον Χρίστο Στυλιανίδη, ο οποίος φωτογραφήθηκε ως το πρόσωπο που ενορχήστρωσε τα της πλύσης, άρχισαν να δημιουργούνται υπόνοιες και για συμμετοχή και στελεχών του κόμματος.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες της στήλης, στο πλαίσιο του γεύματος, μάλλον πρέπει να βαπτίστηκε και κάποιο μωρό, αν ληφθεί υπόψιν πως ακούστηκε κατ’ επανάληψη η λέξη «Νονός» αν και ο Αρχιεπίσκοπος (μυστήριο πώς) φαίνεται να απουσίαζε από το μυστήριο.
Πάντως, οι φίλοι και σύμμαχοί μας Αμερικανοί είδαν πρόοδο της Κύπρου στο θέμα του ξεπλύματος. Ίσως τους δείξαμε κανένα πρόγραμμα (ξεβγάλματος) που δεν το ήξεραν.
Η μόνη εκκρεμότητα που απασχολεί τον τόπο (εξαιρουμένου του γεγονότος ότι οι Τούρκοι μάς πήραν και τα σώβρακα) είναι η μη αποκατάσταση του θεολόγου Ανδρέα Πιτσιλλίδη, ο οποίος θα παραμείνει αφορισμένος μέχρι του Αγίου Σούτσου, καθότι προσφάτως όταν το θέμα παρουσιάστηκε ενώπιον της Συνόδου, κάποιοι οι οποίοι (τρόπος του λέγειν) σύγχυσαν τα ράσα με τα φουστάνια, δεν έθεσαν το θέμα της άρσης του αφορισμού, όπως προφανώς είχαν υποσχεθεί. Αλλά από έναν Ιεράρχη όλα να τα περιμένεις. Όμως, ένα έχω να πω σε όσους…έκλωσαν (για να μη χρησιμοποιήσω άλλην έκφραση): «Αγίου τζιαι Πιτσιλλίδη μεν τάξεις»!
Όπως εξήγησε ο Μακαριότατος, «όταν το θέμα παρουσιάστηκε στην Ιερά Σύνοδο ρώτησε τους Συνοδικούς αν κάποιος εξ αυτών διαπίστωσε κατά πόσον ο κ. Πιτσιλλίδης μετάνιωσε για αυτά που είπε από ραδιοφώνου και τηλεοράσεως για τον Θεό και την Παναγία και (αδιαφορώντας για τις ύβρεις που διατύπωσε για τον ίδιο και τους άλλους αρχιερείς), μεταείδε και ζητά συγγνώμη και συγχώρεση, αλλά ουδείς απάντησε ότι διαπίστωσε συγγνώμη».
Για όσους δεν τα θυμούνται, η Συνοδική Επιτροπή που αφόρισε τον θεολόγο, τον κάλεσε αντί να σκανδαλίζει, να παράσχει τον εαυτό του πρότυπο στους πιστούς.
Η αλήθεια είναι πως κι εγώ προσωπικώς σκανδαλίστηκα από τις θεωρίες (όχι για αρκούδες) του κ. Πιτσιλλίδη, σε σημείο που δεν πήγαινα καθόλου εκκλησία, σε αντίθεση με την περίοδο πριν αρχίσει τα κηρύγματά του, οπόταν είχα πάει εκκλησία και όταν βαπτίστηκα και όταν νυμφεύθηκα και όταν μπήκα πρωτοκουμπάρος σε γάμο φίλου. Άσε που τη σήμερον ημέρα οι νέοι δεν παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο. Και να μου το θυμηθείτε, πως η Εκκλησία θα χάσει πολλούς πελάτες (πιστούς) που δεν παντρεύει τα αγόρια. Εντάξει, θα μου πεις, πώς να ψάλλουν «η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα» όταν το ζεύγος έχει τον αυτόν προσανατολισμό; Είναι και πρακτικό το ζήτημα. 
Τέκνον Ανδρέα, σε ανακηρύσσω θεολόγο της κολάσεως (να έχουμε κάποιον εκεί να αμφισβητούμε). Είμαι δε σίγουρος πως η οδός του Παραδείσου θα είναι πάντοτε ανοικτή για σένα. Καλό Παράδεισο.
 
ΒΑΣ ΒΑΣ
 
 
 
 
Άσπιλος και αμόλυντος ο Μόρφου 
Εχάρηκα χαράν μεγάλην για το γεγονός ότι ο μητροπολίτης Μόρφου τελικά δεν θα διωχθεί ποινικά για τις απόψεις που εξέφρασε για τη χρήση ή την κατάχρηση των οπισθίων ενός εκάστου, διότι όσα είχε εκστομίσει τα είχε πει προηγουμένως και ο όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, ο οποίος προφανώς ενδιέτριψε στα του…
Ο Άγιος Μόρφου ανέπεμψε εκ βάθους ψυχής ευχαριστίες προς τον Τριαδικό Θεό (και τον ευχαριστώ θερμά για τα καλά του λόγια) ενώ ευχαρίστησε και τον όσιο Ιάκωβο, τον όσιο Παΐσιο Αγιορείτη και άγιο γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας (;) «για τη συμπαράσταση και την έμπνευση που παρείχαν σε εμάς καθόλη τη διάρκεια της δοκιμασίας μας». Όταν λέει «σε εμάς» εννοεί αυτόν και εμένα, διότι μόνο ο γράφων τον στήριξε με τόσο σθένος. Από τα ονόματα που διαβάζω, προφανώς οι πλείστοι υποστηριχτές εξεμέτρησαν το ζην και αναπαύονται ήδη προ αμνημονεύτων χρόνων εις τα αιωνίους μονάς  και προφανώς βρίσκονται εν τόπω φωτεινώ εν τόπω χλοερώ εν τόπω αναψύξεως ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός. Μεταξύ μας, έχω τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων των πατέρων αυτών και τους κρυφούς λογαριασμούς τους στο Facebook και όποιος επιθυμεί μπορώ να τον φέρω σε επαφή μαζί τους.
Βαθύτατες ευχαριστίες εξέφρασε ο (συνάδελφός μου) άγιος Μόρφου και προς τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία και για όσους δεν γνωρίζουν περί ου ο λόγος, είναι αυτός που ισχυρίστηκε ότι το ράσο του πετάει τριφασικό ρεύμα και ζήτησε καθαίρεση του Οικουμενικού Πατριάρχη επειδή συνάντησε τον Πάπα. Δέστε τα σχετικά βίντεο αν είσαστε άπιστοι θωμάδες. Ευχαριστίες εξέφρασε και προς τους ακαδημαϊκούς επιστήμονες οι οποίοι τον στήριξαν και σας προκαλώ να αναγνώσετε τον σχετικό κατάλογο από τον οποίον μόνον εγώ και ο Κωστής που τα κάζια απουσιάζουμε.
Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος θυμίζοντας τη ρήση «για σε τα λέω πεθερά για να τ’ ακούει η νύφη» (στην προκειμένη περίπτωση οι Συνοδικοί) υπέδειξε πως κάποιοι το έχουν παρακάνει, υπερέβησαν τα εσκαμμένα, ξετσιπώθηκαν και τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες.
«Πήραν θάρρος και δεν νομίζω ότι η Εκκλησία μπορεί να σιωπά έναντι αυτών των καταστάσεων. Ξετσιπώθηκαν για αυτό και πρέπει να προσγειωθούν οι πάντες, καθώς στην Κύπρο έχουμε ένα θρησκευόμενο λαό και δεν μπορεί ο καθένας να πετάγεται πάνω και να κάνει ό,τι θέλει», επανάλαβε. Το θέμα Μακαριότατε είναι πού θα… προσγειωθούν. Και ως πραγματικός προπονητής των πιστών, τόνισε πως πρέπει «όλοι να κάτσουν τη μάππα κάτω». «Δεν μπαίνουμε στα προσωπικά του καθενός», πρόσθεσε. Εκτός βεβαίως από τον άγιο Μόρφου ο οποίος συνέστησε στις γυναίκες να κάνουν…ορθόδοξο σεξ (διά της κανονικής οδού).
Τέλος, καλό όλα καλά για τον Μόρφου. Και να ευχαριστεί τους ΛΟΑΤΙ, που εκεί που ήταν στη γωνιά στριμωγμένος, ζήτησαν την καταδίκη του προκαλώντας τη συμπάθεια και τη στήριξη του, ίσως και την απαλλαγή του.  
 
ΒΑΣ ΒΑΣ