Στη Νομική Υπηρεσία στάληκαν προχθές πέντε φάκελοι της Αστυνομίας που αφορούσαν παραβίαση των διαταγμάτων διακίνησης από πιστούς ή ιερωμένους. Τον λόγο έχει πλέον ο Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος θ’ αποφανθεί κατά πόσον υπάρχουν αδικήματα ή η πιθανή δίωξη είναι αντισυνταγματική όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος κάποιων.
 
Συγκεκριμένα, στη Νομική Υπηρεσία διαβιβάστηκαν:
 
– Ο φάκελος για τον Μητροπολίτη Μόρφου και άλλα τρία πρόσωπα
– Ο φάκελος για τον Μητροπολίτη Τριμυθούντος για ηλεκτρονική εγκύκλιο του
– Ο φάκελος για έναν Αρχιμανδρίτη και 15 πιστούς στην Ερήμη 
– Ο φάκελος για τον εκκλησιασμό πιστών στο Αβδελλερό και τέλος, 
– Ο φάκελος με τον εκκλησιασμό πιστών σε άλλη εκκλησία στη Λάρνακα.
 
Η Αστυνομία προβαίνει σε κάποιες διαπιστώσεις, ωστόσο αφήνει την τελική απόφαση στον Γενικό Εισαγγελέα αφού μελετήσει τα δεδομένα της κάθε περίπτωσης και δώσει τις κατάλληλες οδηγίες. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει αφορά στο κατά πόσον οι δύο ιερωμένοι μέλη της Ιεράς Συνόδου, έχουν υποπέσει στο αδίκημα της παρακίνησης πολιτών να διαπράξουν αδίκημα, ήτοι με τις δηλώσεις ή εγκυκλίους τους κάλεσαν τους πιστούς να παραβούν το διάταγμα προσέλευσης στις εκκλησίες κάτι που απαγορεύεται. Οι δύο μητροπολίτες στις καταθέσεις τους, υποστήριξαν ότι δεν είχαν τέτοια πρόθεση, ωστόσο, όλες οι μαρτυρίες τέθηκαν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα – μεταξύ των οποίων και βίντεο αλλά και αναρτήσεις σε ιστοσελίδες – για την τελική απόφαση.
 
 
Στο μεταξύ, ενώπιον του δικαστηρίου στη Λεμεσό οδηγούνται τελικά αρκετά πρόσωπα, τα οποία φέρεται να υποκινούσαν την καταστροφή κεραιών κινητής τηλεφωνίας της Cyta. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες χθες καταχωρήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού πέντε υποθέσεις, που αφορούν στα αδικήματα της υποκίνησης κακόβουλης ζημιάς σε κεραίες. Τα αδικήματα φαίνεται να προέκυψαν, από αναρτήσεις πέραν των 18 προσώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις οποίες καλούσαν τους πολίτες να προβούν σε ζημιές σε κεραίες της Αρχής.
 
Υπενθυμίζεται επίσης ότι το τελευταίο διάστημα διαπράχθηκαν δύο απόπειρες εμπρησμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη Λεμεσό χωρίς να εντοπισθούν οι δράστες.
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος