Τρία προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Εικαστικών ΕΙ.ΚΑ. Σε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το Φυτώριο απευθύνεται σε όλα τα μέλη του, εικαστικούς και θεωρητικούς τέχνης.  Τα προγράμματα φιλοξενίας θα γίνουν μεταξύ 9 Ιουνίου – 8 Ιουλίου15 Ιουλίου – 14 Αυγούστου 24 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου.
Στόχος των προγραμμάτων είναι η παροχή ενός χώρου-στούντιο, όπου θα διερευνηθούν ιδέες και μέσα που αφορούν άμεσα την πρακτική του κάθε ενδιαφερόμενου. Η πρόσκληση απευθύνεται σε ατομικές ή ομαδικές έρευνες, με το τελευταίο να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα μέλος του Φυτωρίου. Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων, θα λάβουν χώρα τρεις επισκέψεις ή τηλεδιασκέψεις από μέλη μας ή συνεργάτες που συνδέονται με τις θεματικές που θα τεθούν, δημιουργώντας έτσι ένα νέο διάλογο. Με την ολοκλήρωση τους, τα τρία πρόγραμματα-προτάσεις θα καταγραφούν μέσω ενός συλλογικού πορτφόλιου των ερευνών που διεξάχθηκαν για σκοπούς κοινοποίησης και αρχειοθέτησης.
Για τη διευκόλυνση στη διαδικασία της αίτησης, θα εφαρμοστεί μια διαδικασία δύο σταδίων. Το πρώτο, ζητά μια αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος ως απάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος 2020, μαζί με κάποιες βασικές πληροφορίες. Μετά από αυτή τη φάση, θα επιλεχθούν από την ομάδα του Φυτωρίου περίπου 5 προτάσεις για επεξεργασία με περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι καλλιτέχνες καλούνται να απαντήσουν τις ακόλουθες ερωτήσεις: Στάδιο 1. Πώς θα θέλατε να ανταποκριθείτε στο Πρόγραμμά Φιλοξενίας του Φυτωρίου για το 2020; Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με: – τι θα θέλατε να κάνετε – την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει
(ένα συνοπτικό κείμενο έως 200 λέξεις ή μια ψηφιακή εγγραφή δύο λεπτών)
Στάδιο 2. Λίγα λόγια για σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με:
– την πρακτική σας – τις πρόσφατες δράσεις σας – τα πεδία ενδιαφέροντος σας (ένα συνοπτικό κείμενο έως 200 λέξεις ή μια ψηφιακή εγγραφή δύο λεπτών και έξι εικόνες από προηγούμενη δουλειά). Για τις οποιεσδήποτε απορίες, επικοινωνήστε μέσω email στο [email protected] ή καλέστε στο 22 681 088. Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 27 Μαΐου, 18:00 (Στάδιο 1). Λίστα υποψήφιων προτάσεων: 29 Μαΐου, 18:00 (Στάδιο 2).
 
Η ανακοίνωση των προτάσεων που θα επιλεχθούν θα γίνει την 1η Ιουνίου, 18:00