Νέο κύμα οργής στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία ακόμη ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικό. Το θύμα ήταν 47 ετών και πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον ένστολο.

Νέο κύμα οργής στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία ακόμη ένας Αφροαμερικανού από αστυνομικό. Η δολοφονία σημειώθηκε την Τετάρτη στο Κολόμπους του Οχάιο.

Το θύμα, ένας άνδρας 47 ετών ονόματι Andre Maurice Hill, άφησε την τελευταία του πνοή αφού πυροβολήθηκε από τον αστυνόμο Adam Coy, ο οποίος έχει απολυθεί από το σώμα και είναι στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας.

Ο δράστης και ακόμη ένας αστυνομικός έκληθησαν σε σπίτι στην περιοχή από άγνωστο, ο οποίος ήθελε να καταγγείλει ένα ύποπτο όχημα με άνδρα, ο οποίος άναβε και έσβηνε επί ώρα τη μηχανή του οχήματός του και παρέμενε στο σημείο. 

Όταν έφτασαν στο σημείο οι ένστολοι, ο ένας εξ αυτών εντόπισε τον 47χρονο στο γκαράζ σπιτιού και τον πυροβόλησε. Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, το μικρόφωνο της κάμερας που φέρουν οι αστυνομικοί στις στολές τους ήταν κλειστό. Άνοιξε ύστερα από τον πυροβολισμό και ενώ το θέμα είναι πεσμένο στο έδαφος.

Ο δήμαρχος της πόλης, Andrew Ginther, εξήγησε πως ο 47χρονος ήταν καλεσμένος στο σπίτι και «δεν είχε τελέσει κανένα έγκλημα»

Ο αστυνομικός έχει απολυθεί από τη θέση του, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η εισαγγελία. Ο γενικός εισαγγελέας Dave Yost σημείωσε πως «θα διεξάγει πλήρη, ανεξάρτητη και ειδική έρευνα για τον εντοπισμό της αλήθειας». 

Δεν εντοπίστηκε όπλο στο σημείο

Ο 47χρονος, όταν τραυματίστηκε θανάσιμα, κρατούσε ένα κινητό στο ένα χέρι, ενώ το δεύτερο δεν ήταν ορατό, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε.

Ο Hill άφησε, τελικά, την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο λίγη ώρα μετά τα ξημερώματα. Στο σημείο του εγκλήματος δεν εντοπίστηκε κανένα όπλο.

Ο Benjamin Crump, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του θανόντα, έδωσε έμφαση στο ότι το θύμα κρατούσε απλά στο χέρι του ένα κινητό τηλέφωνο όταν πυροβολήθηκε θανάσιμα.

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Andre» δεσμεύτηκε.

Πηγή: sputniknews.gr