Η άνετη και ανεκτική στάση που τηρούν Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στο μεταναστευτικό έχει ως αποτέλεσμα τα εύσχημα σχόλια των διαφόρων Ευρωπαίων επισήμων, Η.Ε. κ.α., αλλά και την ενθάρρυνση της άκοπης μετανάστευσης στο νησί μας, από όλους εκείνους που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον από ό,τι η χώρα τους τούς δίνει. Αιτούνται, ψευδόμενοι, πολιτικό άσυλο ελπίζοντας ότι ποτέ δεν θα σταλούν πίσω όπως κυνικά πολλοί ξένοι επίσημοι ιδιωτικά παραδέχονται.

Επειδή όμως η άκρατη παράνομη μετανάστευση από λαούς ξένους προς εμάς, αλλόθρησκους αλλόφυλους, αλλόφωνους με διαφορετική αντίληψη για την αξία της ζωής ή για την τήρηση των νόμων, καταλήγει σε μόνιμο εποικισμό της χώρας μας χωρίς την άδεια μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες, το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει. 

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις παρουσιάζουν εικόνα που δεν τιμούν κανένα. Ούτε οι μεν ούτε οι δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι. Πουθενά στον κόσμο η πολιτική ενσωμάτωσης πέτυχε. Και αν μεγάλες χώρες μπορούν να το αντέξουν, η Κύπρος με 730.000 Έλληνες δεν μπορεί να αντέξει 40.000 αιτητές ασύλου και άλλες 40.000 παράνομους. Αυτή είναι η κρυμμένη πραγματικότητα. Η καλυμμένη αλήθεια. Για τούτο πρέπει να δράσουμε άμεσα, παίρνοντας μερικά ή όλα από τα κάτωθι 13 μέτρα, αν δεν θέλουμε να χάσουμε την πατρίδα μας:

Ακυρώνουμε τα ωφελήματα εκείνα τα οποία λειτουργούν ως κίνητρα για να έρχονται οι παράτυποι μετανάστες. Κόβονται τα μηνιαία επιδόματα και η παροχή στέγης, τα οποία εν πολλοίς είναι περισσότερα και καλύτερα από ό,τι απολαμβάνουν στις χώρες τους. Αντί αυτού, ανοίγουμε κλειστά στρατόπεδα τα οποία να λειτουργούν ως κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών. Ελεύθεροι να βγαίνουν έξω αλλά να επιστρέφουν μέχρι συγκεκριμένης ώρας. Να λειτουργούν εν πολλοίς όπως οι κλειστές δομές στην Ελλάδα.

Κλείνουμε τα οδοφράγματα ένα προς ένα καθώς και απαγορεύουμε τη μεταφορά τουριστών από τα αεροδρόμια στα κατεχόμενα, μέχρι το ψευδοκράτος να σταματήσει τη ροή παράνομων μεταναστών προς τις ελεύθερες περιοχές. Αποκλεισμό από ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ως έγινε με Πολωνία, της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας που μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες στην Κύπρο.

Χρησιμοποιούμε την τεράστια δύναμη ενός κράτους υπό απειλή εξαφάνισης, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εναντίον της Τουρκίας που εσκεμμένα στέλλει Αφρικανούς και άλλους μετανάστες στις ελεύθερες περιοχές. Ένα τέτοιο κράτος δεν έχει όρια αντίδρασης και πολλές ευρωπαϊκές χώρες το αντιλαμβάνονται.

Χρησιμοποιούμε δυτικές ιδιωτικές δημόσιες εταιρείες για επιστροφή αιτητών ασύλου εκεί που το κράτος μας αδυνατεί να το πετύχει. 

Επιβάλλουμε μέσω ΕΕ οικονομικές κυρώσεις ή σταματούμε οικονομική και άλλη βοήθεια σε χώρες που αρνούνται να δεχθούν πίσω τους πολίτες τους.

Αιτητές Ασύλου που συλλαμβάνονται ψευδόμενοι ή έρχονται από ασφαλείς χώρες να τιμωρούνται αυστηρά ώστε αυτοί που έκδηλα δεν δικαιούνται να αποθαρρύνονται από το να έρχονται. Με αυτό το 1ο κοσκίνισμα, μειώνεται το βάρος στην κοινωνία και διατίθενται οι περιορισμένοι πόροι της χώρας προς τους υπόλοιπους.

Επειδή οι αιτητές ασύλου έφθασαν ήδη τις 40.000 και συνεχίζουν να έρχονται 100 την ημέρα, η Κύπρος θα βουλιάξει, αν δεν αντιδράσει. Είναι πολύ μικρό δοχείο για να χωρέσει όσους θέλουν να φύγουν από τις χώρες τους. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αυτοπροστασίας είναι να στέλνονται οι αιτητές ασύλου σε τρίτη ασφαλή χώρα ή χώρες όπου εκεί να γίνονται οι διαδικασίες διεκπεραίωσης. Αυτές μπορεί να είναι ο Λίβανος, η Αίγυπτος ή η Ρουάντα στην οποία θα στέλνει η Αγγλία παράνομους μετανάστες, όπως θα κάνει και η Δανία. Της Αγγλίας θα της κοστίσει £120 εκατ. δηλ. περίπου 1 μονάδα Φ.Π.Α. για την Κυπριακή Δημοκρατία. Αν το κάνουμε θα σταματήσουν οι ροές σχεδόν αμέσως και θα μηδενιστούν. Το έκανε η Αυστραλία και ησύχασε. Ήδη, από 20/4-24/4 που υπάρχουν στατιστικά στοιχεία είναι μηδενικές οι ροές προς Αγγλία σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο.

Καμία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που δραστηριοποιείται στην Κύπρο να χρηματοδοτείται από το εξωτερικό. Εκείνος που δίνει τα χρήματα έχει τους δικούς του σκοπούς να πετύχει, που πολλές φορές είναι διαφορετικοί ή αντίθετοι με αυτούς της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν μπορεί ελεύθερα να χρηματοδοτούνται κάποιοι για να βλάπτουν τα συμφέροντά μας. Καμία χώρα που σέβεται τον ευατό της δεν μπορεί να ανεχθεί κάτι τέτοιο.

Να κυπροποιηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης. Τούτο προϋποθέτει απόρριψη των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Για κάθε €4 η Κύπρος καταβάλλει τα €3 και η ΕΕ το €1. Είναι ένα κόστος που ευχαρίστως πρέπει να το αναλάβουμε. Με αυτό τον τρόπο βγάζουμε τις Βρυξέλλες από την καθημερινή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς Κύπρο, που απολήγουν στη διόγκωση της μετανάστευσης και όχι στη συρρίκνωσή της. 

Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφθεί. Η πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών είναι οικονομικοί μετανάστες που αποβλέπουν σε μια καλύτερη ζωή και εκμεταλλεύονται τις γενναιόδωρες μέχρι αφέλειας μεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ με σκοπό να εποικήσουν τον χώρο αφίξεώς των. Μιλάμε για εποικισμό όχι για μεταναστευτικό. Φέρνουν έποικους οι Τούρκοι στα κατεχόμενα και στέλνουν άλλους από Αφρική και Αφγανιστάν στις ελεύθερες περιοχές.

Επιστροφή προσφύγων λ.χ. από Συρία, πίσω στις περιοχές που ηρέμησαν, είτε κατάγονται από εκείνες τις περιοχές είτε όχι. Είναι τεράστιες οι χώρες αυτές και ναι υπάρχουν ήσυχες περιοχές. Εμείς μια σταλιά τόπος και το 1974 ενώ η Λευκωσία καιγόταν η Λεμεσός δροσιζόταν στα καφέ κ.λπ. Ούτε πως γινόταν πόλεμος 50 μίλια μακριά. Γι’ αυτό αλλού αυτά. Η Κύπρος πρέπει να αρχίσει τις επιστροφές. Μόνο έτσι θα μείνει και χώρος για τους αληθινούς πρόσφυγες, και πάλιν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Όλα με μέτρο.

Όλη η Πράσινη Γραμμή να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπου αναστέλλονται υπάρχουσες πολιτικές και αναλαμβάνει ο στρατός όπως ακριβώς έκανε η Πολωνία, στα σύνορα με τη Λευκορωσία και παρά τις φωνασκίες διαφόρων Ευρωπαίων αξιωματούχων και «προοδευτικών» ανθρώπων, κατάφερε να σταματήσει τις ροές μεταναστών προς την επικράτειά της.

Παρακολούθηση τηλέφωνων διακινητών και συνεργατών τους στην Κύπρο. Οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους μπορούν μέσω παρακολουθήσεων να εξαρθρώνουν δίκτυα διακίνησης μεταναστών, οι οποίοι εκουσίως συνεργάζονται με τους διακινητές για να τους φέρνουν Κύπρο.

Βρίσκουμε πραγματικά δύσκολο να αποδεκτούμε ότι όποιος θέλει μπορεί να έλθει στη χώρα μας και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Γι’ αυτό καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους μήνες που του έμειναν στην εξουσία και να πάρει τα μέτρα εκείνα που θα τερματίσουν το πρόβλημα της λαθραίας μετανάστευσης και να αφήσει μια καλύτερη Κύπρο στους διαδόχους  του, που στο κάτω κάτω ήταν και στενοί συνεργάτες του.