10 χιλιάδες ευρώ μπορεί να φτάσει το διοικητικό πρόστιμο εάν διαπιστωθεί ότι επιχείρηση ή μεμονωμένος ιδιώτης χρεώσει το εμφιαλωμένο νερό πάνω από το όριο που έθεσαν οι αγορανομικές Αρχές.

Η τιμή είχε φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Μέχρι και 2 -5 ευρώ το μικρό μπουκάλι στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αλλά και σε παραλιακά κέντρα αναψυχής. Στη γλώσσα της …λαϊκής δικαιοσύνης, οι άνθρωποι αυτοί ονομάζονται «κοράκια»

12 μέρες από το σαρωτικό πέρασμα του Daniel, ο κάμπος στην ισοπεδωμένη Θεσσαλία παραμένει πλημμυρισμένος σε πολλά σημεία του.

Από κάτω, Θεός ξέρει τι υπάρχει ακόμα, πολλά νεκρά ζώα είναι σίγουρο. Και πιο σίγουρο ακόμα ότι ο κίνδυνος για μολυσματικές ασθένειες είναι μεγάλος.

110.000 υπολογίζεται πως είναι ο αριθμός των ζώων και πτηνών που πνίγηκαν στις πλημμύρες στον Θεσσαλικό Κάμπο, στον Βόλο και στο Πήλιο.

Το έργο για τη περισυλλογή και την αποτέφρωση αυτών έχει ήδη αρχίσει όπου είναι εφικτό. Θα χρειαστεί καιρός όμως ώσπου να απορροφηθεί το νερό, που ήδη είναι μολυσματικό, και χρήζει ιδιαίτερης διαχείρισης το θέμα του βιολογικού καθαρισμού και της ανανέωσης της γης ώστε να καταστεί πάλι καλλιεργήσιμη. Δεν είναι εύκολη δουλειά και θα πάρει χρόνο

30 δισ. ευρώ είναι το κόστος προγράμματος που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση της Πολωνίας για την απεξάρτηση της χώρας από το κάρβουνο μέχρι το 2030. Η ενεργειακή Αρχή της χώρας αντιμετωπίζει ήδη μεγάλες αντιδράσεις από το πανίσχυρο συνδικάτο των ανθρακωρύχων. Κάτι που αποδυναμώνει την προσπάθεια της Πολωνίας να προσαρμοστεί στους κλιματικούς στόχους που έχουν θέσει η Βρυξέλλες (Πηγή: Bloomberg)

Η Πολωνία έχει τη μεγαλύτερη εξάρτηση από κάρβουνο από όλες τις χώρες της ΕΕ. 7.000 μετανάστες έφτασαν αυτήν την εβδομάδα, μέσα σε 48 ώρες στην Ιταλία, η οποία αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια και συνδρομή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής της Λαμπεντούζα, που χωράει 400 άτομα. Ο ντόπιος πληθυσμός στο νησί είναι 6.000 κάτοικοι. Ήδη οι μετανάστες τους έχουν ξεπεράσει.

40 από τους 107 επιζώντες του πολύνεκρου ναυαγίου στις 14 Ιουλίου στ’ ανοιχτά της Πύλου στην Πελοπόννησο, κατέθεσαν την εβδομάδα αυτή, διά των δικηγόρων τους, μήνυση κατά παντός υπεύθυνου στο Ναυτοδικείο του Πειραιά, κατηγορώντας τις ελληνικές Αρχές για παράβαση καθήκοντος. Συγκεκριμένα, στο Λιμενικό, λένε, επειδή προσπάθησε να ρυμουλκήσει το σκάφος, με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Περίπου 400-750 ήταν οι επιβάτες στο άθλιο αλιευτικό, οι περισσότεροι από Πακιστάν, Συρία και Αίγυπτο.

24 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που χάσαμε, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, τον Γιάννο Κρανιδίωτη, σ’ εκείνο το φρικτό αεροπορικό δυστύχημα με το πρωθυπουργικό Falcon, που έπεσε σε ισχυρές αναταράξεις.

ό σημείωμα ο διπλωματικός συντάκτης της «Καθημερινής Αθηνών», Βασίλης Νέδος: «Στο σχεδόν 1/4 του αιώνα που έχει μεσολαβήσει από τότε, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ το Κυπριακό φαίνεται να λαμβάνει πια μια καταθλιπτική τροπή. Είναι απολύτως βέβαιο ότι πολλοί θα ήθελαν να μπορούσαν να φέρουν πίσω τον Γιάννο Κρανιδιώτη, απλά και μόνο για να ρωτήσουν την άποψή του για την κατάσταση». Γνωρίζοντάς τον καλά, ξέρω ότι θα χαμογελούσε πικρά και δεν θα τους απαντούσε…

(*) Κάθε Σάββατο η Στήλη βλέπει τα Πρόσωπα και Προσωπεία με τη ματιά των αριθμών