Τελικά, δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με φασίστες, ισλαμιστές, έχουμε να κάνουμε με ανισόρροπους. Στα όρια σχιζοφρένειας. Με ανθρώπους που για να συντονιστείς μαζί τους πρέπει να μάθεις μια άλλη λαλιά, άλλη από την κοινή ανθρώπινη.

Κι όσοι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν να κατηγορούν την πλευρά μας, τον Αναστασιάδη μέχρι πρόσφατα, τον Τάσσο παλιότερα και τον Χριστοδουλίδη σήμερα, ότι ευθύνονται που δεν βρήκαν τη χρυσή τομή για να λυθεί το Κυπριακό, πρέπει να πάνε να κοιταχτούν, μετά συγχωρήσεως. Διότι φαίνεται πως οι ίδιοι μπορούν να συντονίσουν τις κεραίες τους με τους ανισόρροπους της άλλης πλευράς. Κι αν μπορούν κάτι δεν πάει καλά με τον πνευματικό τους σύστημα.

Ας εξηγήσουν, λοιπόν, και στους υπόλοιπους με ποιο τρόπο μπορεί ένας λογικός άνθρωπος να παίρνει στα σοβαρά ανθρώπους που λένε όσα έλεγε χτες, για παράδειγμα, ο ειδικός σύμβουλος του Τατάρ για διεθνείς σχέσεις και διπλωματία, Χουσεΐν Ισικσάλ, που είναι και ακαδημαϊκός, μάσιαλλα.

Προστέθηκαν, έλεγε, στον προϋπολογισμό της Εθνικής Φρουράς €900 εκατομμύρια για να αγοράσει 300 (τρακόσια!!!) άρματα μάχης Merkava από το Ισραήλ. «Ο στόχος της αγοράς του πιο προηγμένου άρματος μάχης σε μια τόσο μικρή γεωγραφική περιοχή είναι ξεκάθαρος. Πρόκειται για ένα τανκ που χρησιμοποιείται στην περιοχή όπου ο χερσαίος πόλεμος man to man θα συμβεί πιο έντονα».

Δηλαδή, θα φέρουμε 300 Merkava από το Ισραήλ για να κάνουμε πόλεμο man to man. Εμείς; Οι οποίοι την ώρα που ο κατοχικός στρατός μπαίνει στη νεκρή ζώνη του Αγίου Δομετίου, κάνουμε ουρές στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου για να πάμε στην «τδβκ» για τα ψώνια μας ή τους περιπάτους μας.

Ζητήσαμε, μάλιστα όπως λέει ο ειδικός σύμβουλος του Τατάρ και σύστημα από το Ισραήλ που θα μπορεί να ρίξει τουρκικά αεροπλάνα, όπως και μη επανδρωμένα IHA  – SIΗA (drones με ή χωρίς οπλισμό). Ακόμα κι αν ήταν αλήθεια, ποιο είναι το πρόβλημα; Το ότι θα έρθουν τουρκικά αεροπλάνα να μας βομβαρδίσουν ή το ότι θα έχουμε σύστημα να τα ρίξουμε. Διότι αν δεν θα μας βομβαρδίσουν τα τουρκικά αεροπλάνα τι να το κάνουμε το σύστημα;

Είναι τόσο ταραμένο το μυαλό τους ή απλώς θέλουν με αυτό τον τρόπο να εμπλουτίζουν περισσότερο το μίσος και τον φανατισμό. Όποιος κι αν είναι ο σκοπός πρέπει να είσαι ψυχιατρική περίπτωση για να ξεστομίζεις τέτοια παραμύθια. Όπως ακριβώς ήταν και ο Γκέμπελς, ο υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ. Του ψυχιατρείου.

Για να εξηγούμαστε, δεν παραγγείλαμε ούτε ένα άρμα μάχης Merkava από το Ισραήλ. Ούτε ένα. Το μόνο που έγινε ήταν μια ανταλλαγή απόψεων για τέτοιο ενδεχόμενο μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Κύπρου και Ισραήλ στο πλαίσιο της αναπτυσσόμενης συνεργασίας, που βέβαια πάγωσε λόγω του πολέμου.

Το πιο εξωφρενικό είναι άλλο. Διαβάστε: Η νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς, λέει, είναι ίδια με του Ισραήλ. Προσέξτε: «Τι νομίζετε ότι θα γράψουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά μας επιτεθεί με πυροβολικό και όπλα σήμερα και σφαγιάσει αμάχους; Πιστεύετε ότι θα γράψει ότι σφαγιάστηκαν Τουρκοκύπριοι; Επιτρέψτε μου να σας πω: θα πει ότι η ελληνοκυπριακή Εθνική Φρουρά συνεχίζει με επιτυχία την επιχείρηση για να σώσει την πατρίδα της από την κατοχή και οι εξεγερμένοι Τούρκοι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν».

Αυτοί οι άνθρωποι, αυτά τα μυαλά, διοικούν τους Τουρκοκύπριους και εμείς έχουμε έντονη επιθυμία να συνεργαστούμε μαζί τους για να διοικήσουμε μαζί, σαν μια ωραία παρέα, όλη την Κύπρο. Φαντάσου να μιλά σοβαρά σε τηλεοπτική συνέντευξη ένας ακαδημαϊκός, ειδικός σύμβουλος του Τούρκου ηγέτη και να μολύνει τον κόσμο με τέτοιες ασυναρτησίες. Γνωρίζει, φυσικά, ότι αυτοί που υπάρχει πιθανότητα να σφαγιαστούν στην Κύπρο είναι οι Ελληνοκύπριοι που έχουν απέναντί τους 40.000 Αττίλες. Και το ελάχιστο που έχουν να κάνουν είναι να εξοπλιστούν για να μπορέσουν να αμυνθούν. Ακόμα κι αυτό το ελάχιστο, γνωρίζουμε κι εμείς κι αυτοί πόσο δύσκολο, έως ανέφικτο είναι μπροστά στην υπερδύναμη που μας απειλεί. Αλλά, οι σύγχρονοι Γκέμπελς το παραμύθι τους. Και οι φτανοί οι δικοί μας το δικό τους.