Η ΚΥΠΡΟΣ δεν έχει μετατραπεί σε βάση ανεφοδιασμού όπλων και πυρομαχικών του Ισραήλ, όπως ισχυρίσθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν. Ο πρώην αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών της κατοχικής Τουρκίας, διατύπωσε εν γνώσει του και σκοπίμως ένα μεγάλο ψέμα σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περίοδο κατά την οποία προχωρεί ο σχεδιασμός για τον ανθρωπιστικό διάδρομο.

ΔΕΝ είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο εκ των βοηθών του νεοσουλτάνου εκστόμισε το ψέμα αυτό στη διάρκεια της ομιλίας του  ενώπιον του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία. Αποφάσισε να διατυπώσει το ψέμα αυτό ενώπιον ισλαμικού ακροατηρίου για να διαμορφώσει αρνητική και εν πολλοίς παραπλανητική εικόνα σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΕΣΠΕΥΣΕ δε να προειδοποιήσει το ακροατήριο του να προσέχουν «τους λύκους που φορούν προβιά αρνιού». Ανέφερε πως «σήμερα, ένα νησί στη μέση της Μεσογείου, ακριβώς απέναντι από τη Γάζα, έχει γίνει βάση ανεφοδιασμού όπλων και πυρομαχικών για το Ισραήλ. Το νησί αυτό εξακολουθεί να εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό υπό το πρόσχημα ότι λειτουργεί ως ανθρωπιστικό κέντρο για τους κατοίκους της Γάζας. Πρέπει να προσέχουμε τέτοιες χώρες. Πρέπει επίσης να παρακολουθούμε αν εφαρμόζεται η απόφασή μας να μην γίνονται πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ».

Η ΚΥΠΡΟΣ δεν εμπλέκεται στον πόλεμο αυτό. Έχει δηλώσει εξαρχής ότι θέλει να προσφέρει υποδομές για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας. Άλλωστε τόσο η κυβέρνηση όσο και ο λαός της Κύπρου δεν εγκρίνουν, αντιδρούν στις συνεχείς ισοπεδωτικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά των αμάχων Παλαιστινίων.  Η Άγκυρα έχει… λερωμένη τη φωλιά της. Είναι κατοχική δύναμη και δεν μπορεί να φοράει το προσωπείο του «ειρηνοποιού» και να κατηγορούν άλλους.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι Τούρκοι δεν βλέπουν στον καθρέφτη την αιμοσταγή εικόνα τους και κοιτάζουν αλλού. Σκοπίμως το κάνουν γιατί πρόκειται για μια εγκληματική χώρα και το γνωρίζει αυτό το καθεστώς της Άγκυρας. Είναι επιλογή τους. Είναι η πολιτική τους, συνιστά την υλοποίηση ενός επεκτατικού «οράματος».

ΠΩΣ μπορεί, όμως, έναν αιμοσταγές καθεστώς ανερυθρίαστα να κατηγορεί μια χώρα, θύμα κατοχής; Το πράττει επειδή κάποιοι την ανέχονται. Στην Τουρκία συμφέρει αυτός ο πόλεμος επειδή εξυπηρετεί τους στρατηγικούς σχεδιασμούς και συμφέροντα για τον «τουρκικό αιώνα». Δεν τους ενδιαφέρουν οι Παλαιστίνιοι. Τους ενδιαφέρει να ισοπεδωθούν τα πάντα, να σκοτωθούν και να κληθεί η Άγκυρα να διαδραματίσει ρόλο!