Tweet του @CostasVelaris, με ενδιαφέρουσα πρόταση, έστω… ρητορική: «#Κύπρος, οι καταθέτες “κουρεύτηκαν” και καταστράφηκαν ένεκα ανασφάλιστων οφειλών €δις άπληστων ντεβέλοπερς που μετά θησαύρισαν από το πρόγραμμα χρυσών διαβατηρίων που έγινε για χάρη τους! Δεν έπρεπε (λοιπόν) το κράτος να μεριμνήσει ώστε μέρος των κερδών τους να διατεθεί στους κουρεμένους;».

> Εάν λάβετε απάντηση κύριε Βελάρη μου, στείλτε μου την παρακαλώ να την αναρτήσω!

 

«Το ότι η Λεμεσός αξίζει να έχει ένα νέο γήπεδο, δεν σημαίνει ότι οι Κύπριοι ή και οι Λεμεσιανοί φορολογούμενοι θα έπρεπε να πληρώσουν τρεις και πλέον φορές το προϋπολογισθέν κόστος του και μάλιστα χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η διαδικασία με την οποία το κράτος θα πάρει πίσω τα χρήματα που έχει ξοδέψει.» ΧρύσηςΠαντελίδης, Βουλευτής ΔΗΚΟ, στο Twitter.

«Tο πρόβλημα δεν είναι ότι ένας χαμηλόμισθος εργαζόμενος πήρε αύξηση 50 σεντς πριν από δύο εβδομάδες ή και επιταγή $1.400 πέρσι. Το πρόβλημα είναι ότι οργανισμοί και επιχειρήσεις “χρησιμοποιούν” τον πληθωρισμό ως μία βολική δικαιολογία για να ανεβάσουν τιμές, ούτως ώστε να αποκομίσουν κέρδη ρεκόρ, και έτσι να ενισχύσουν τα διευθυντικά τους στελέχη και τον προσωπικό τους πλούτο» – Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, στις ΗΠΑ.

«Ή άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός», δήλωσε στην Βουλή των Ελλήνων την Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εξάδελφος του Προέδρου του Κόμματος Γιώργος Τσίπρας. Η μόνη παρηγορητική εξήγηση για αυτήν τη δήλωση, και εύχομαι να είναι αυτή, είναι ότι μάλλον δεν ξέρει τι σημαίνει «αυτοσκοπός».

Το θέμα χθες στην Ελλάδα ήταν αν θα ανοίξουν η διασκέδαση, τα γήπεδα, οι σχολικές εκδρομές και τα καρναβάλια. Νόμιζα πως τα τελευταία δεν είχαν κλείσει ποτέ! 

Νόμιζα, επίσης, ότι όταν συζητάμε θέματα εθνικής άμυνας, πρέπει να είμαστε πρώτον σοβαροί, και δεύτερον, πολύ προσεκτικοί. 

Νόμιζα, τέλος, εδώ και καιρό δηλαδή, ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψω να νομίζω!

Η δημοτικότητα (θετική και μάλλον θετική) τριών πολιτικών αρχηγών της Ελλάδος, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1, δίνει τα εξής ποσοστά: Κ. Μητσοτάκης 47,2%, Ν. Ανδρουλάκης 44,2% και Α.Τσίπρας 31,0%. Το ανησυχητικό εύρημα είναι το ποσοστό του δεύτερου προσώπου, που πραγματικά δεν έχει ακόμα κάνει σχεδόν τίποτα.

«Η κανονικότητα στην πραγματικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά»,  Έφη Αχτσιόγλου βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, υφυπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αν και είναι αυτονόητο αυτό που λέει, το εξηγώ με ακόμα πιο απλά λόγια: «Η ευκαιρία για την Αριστερά είναι η μη κανονικότητα». 

«Χρειαζόταν πιο απόλυτη και καταδικαστική αντιμετώπιση. Προφανώς έκανα λάθος! Αποδέχομαι αυτή την κριτική και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Όταν κατάλαβα τις διαστάσεις που πήρε, αμέσως και χωρίς δισταγμό, από το συμβούλιο Υπουργών στο Στρασβούργο όπου βρισκόμουν, με αξιοπρέπεια, έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού. Γιατί αυτή είναι η αντίληψη μου για την πολιτική.» – Δήλωση του παραιτηθέντος (ουσιαστικά αποπεμφθείς)  πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος Σπήλιου Λιβανού, έπειτα από το γνωστό «επεισόδιο» στο οποίο ο Δήμαρχος της Σπάρτης, και πρώην στέλεχος της ΝΔ Πέτρος Δουκας, κοκορεύτηκε ότι με λεφτά σε σακούλες για τους πυρόπληκτους της Ηλείας το 2007, κερδήθηκαν οι εκλογές από τον Κ. Καραμανλή.

> Εκείνο που με κάνει να επανέρχομαι σε αυτό το θλιβερό ενσταντανέ, είναι το «με αξιοπρέπεια παραιτήθηκα» του κ. Λιβανού. Δεν είναι κομψό, και δεν είναι λιγοι οι πολιτικοί που αναφέρονται σε αυτό το… χάρισμά τους. Ας το αφήσουν να το πούν άλλοι. 

(*) Διαλέγετε και παίρνετε…